קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד

עוגת השמרים הקלאסית והנצחית!
אחרי שתכינו אותה אני מבטיחה לכם שהיא תהפוך לקבועה אצלכם בבית.
הבצק הזה רך ונוח לעבודה לכל אחד, גם למי שחושש לעבוד עם בצקים ולהכין עוגות שמרים.
המלית כאן היא קלאסית, כמו שתמצאו בבולנז'רי בפריז – לא מתוק מדי אבל שוקולדי כמו שצריך.
אפשר להוסיף חלווה/אגוזים קצוצים למיניהם אבל אני ממליצה בפעם הראשונה להכין בלי תוספות, אתם תראו שממש לא יהיה צורך להוסיף.
עוגת השמרים האהובה עלינו בבית.

עוגת שמרים שוקולד

מצרכים: (2 עוגות/רצועות שמרים)
1/2 קילו קמח
100 גרם חמאה
8 גרם שמרים יבשים
1 ביצה
60 גרם סוכר
225 מ״ל חלב

למילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 כפות אבקת קקאו
2 כפות ממרח שוקולד (נוטלה)
2 כפות אבקת סוכר

ביצה טרופה
סירופ סוכר 1:1 מוכן מראש (חצי כוס סוכר + חצי כוס מים להרתיח עד שנמס)

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר, ביצה, חלב וקמח, לערבב מעט עד שנהיה בצק.
2. מוסיפים חתיכות חמאה בחלקים כדי להטמיע בבצק.
3. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות.
4. להתפיח בקערה מעט משומנת מכוסה בניילון נצמד (עדיף תמיד להתפיח לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.
5. בינתיים מכינים את המילוי שוקולד:
* בקערה ממיסים שוקולד וחמאה בפולסים במיקרו, מוסיפים קקאו, אבקת סוכר וממרח שוקולד (נוטלה), מערבבים.
6. מתחילים בהכנת הרצועות:
* מרדדים את הבצק לא מאוד דק שלא יקרע, מורחים בעזרת פלטה את מילוי השוקולד ומגלגלים לרולדה.
* חותכים באמצע הרולדה ויוצרים בורג (כמו בסרטון).
* מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה / בתבנית אינגליש מרופדת נייר אפייה ומתפיחים פעם שנייה.
7. מחממים תנור ל-170 מעלות.
8. מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 30-40 דקות.
9. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש (שומר על חיי המדף והלחות של העוגה, אל תוותרו).

הערות:
* להכנת עוגה פרווה:
– במקום חמאה לשים שמן (100 גרם חמאה = 80 גרם שמן קנולה).
– את השמן להוסיף ישירות עם כל שאר החומרים.
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
* בזהירות לאפות יותר מדי, נרצה שהפנים יהיה רך ולא קשה אחרת המלית תתאדה ולא יישאר שוקולד.

אחסון וחיי מדף:
העוגות מכוסות בנייר כסף במקרר נשמרות עד 4 ימים.
בטמפ' חדר עד 3 ימים בימים לא חמים מדי.
אפשר להקפיא את העוגות לפני ההתפחה השנייה בתבנית אינגליש קייק, לניילן היטב, להפשיר בטמפ' חדר/במקרר עד להכפלת הנפח ולאפות.
אפשר גם להקפיא אחרי אפייה, לתת לעוגות להתקרר בטמפ' חדר, לניילן היטב ולהקפיא, להפשיר ולחמם בתנור ב-100 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *