אין על העוגת שזיפים של אמא שלי, העוגה המושלמת, זאת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה.
היא בהשראת העוגה של אהרוני אבל עם שינויים קלים שלנו.
עוגה קלילה ולא כבדה, מתוקה וטעימה, כזאת שמכינים בקערה אחת.
היא תככב אצלכם בבית אני מבטיחה לכם.
אפשר במקום שזיפים נקטרינות או משמשים, זה יוצא נהדר.
מצרכים: (תבנית קוטר 26)
300 גרם קמח תופח
3 ביצים
250 גרם סוכר לבן
1 גביע יוגורט 3% (200 מ"ל)
200 גרם חמאה מומסת
להשריית השזיפים:
8 שזיפים חצויים מגולענים
רום
סוכר לבן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2. בקערה משרים במשך חצי שעה לפחות את השזיפים החצויים והמגולענים עם רום וסוכר (אני ממליצה על 2/3 כפות רום וכף סוכר).
3. בקערה עמוקה מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה, בערך 3 דקות.
4. מוסיפים לביצים חצי מכמות הקמח ואת היוגורט וממשיכים להקציף בעדינות רק עד שאחיד.
5. מוסיפים את יתרת הקמח ואת החמאה המומסת ומקציפים עד שאחיד (אפשר לערבב גם עם לקקן במקום להקציף, לוודא שרק שאין גושי קמח).
– בזהירות לא לערבל יותר מדי את התערובת אחרת העוגה תצא דחוסה.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 26 משומנת מעט.
7. מסדרים את חצאי השזיפים במניפה יפה ככה שהחלק הפנימי של השזיף למעלה.
8. אופים במשך 50 דקות עד שעה, בודקים עם קיסם שהעוגה לחה.
9. מצננים היטב בטמפ' חדר.
10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הערות פרווה:
– במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה או נטורינה, אפשר גם שמן קנולה (200 גרם חמאה = 170 מ"ל שמן).
– במקום יוגורט אפשר להשתמש ביוגורט צמחי על בסיס סויה, אפשר גם מיץ תפוזים אבל העוגה תצא מעט יותר דחוסה (לא משהו משמעותי, לא להיבהל).
אחסון וחיי מדף:
העוגה נשמרת אך ורק במקרר אחרת היא מעלה עובש, עד שבוע.