קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת קרמבו לוטוס

עוגת קרמבו לוטוס


עוגת קרמבו זאת העוגה הכי אבל הכי של ילדות!
איך אני אוהבת כשאמא שלי מכינה אותה לימי הולדת, אז חשבתי – למה לא לשלב אותה עם לוטוס?!
בראש שלי העוגה הייתה משגעת, בפועל היא יצאה מטורפת!
עוגת וניל, קרם וניל וממרח לוטוס – היא הכי פשוטה להכנה שיש והכי טעימה שיש.

נכון שהייתם רוצים לקבל עוגה כזאת בערב חג?

עוגת קרמבו לוטוס

מצרכים: (תבנית קוטר 26)
לעוגה:
3 ביצים
130 גרם סוכר לבן 
1/2 כוס שמן 
1 כוס מיץ תפוזים
200 גרם קמח
1 ו-1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות שקדים טחונים

לקרם וניל:
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
1 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

1/2 צנצנת ממרח לוטוס
שברי 3 עוגיות לוטוס 

אופן ההכנה:
1. מכינים את העוגה:
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– בקערת מקציפים ביצים עם סוכר במשך 3-4 דקות.
– תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן, לאחר מכן את מיץ התפוזים.
– מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשקדים הטחונים ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
– מרפדים תחתית תבנית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים אותה היטב, מוזגים את הבלילה ומשטחים אותה עם פלטה.
– אופים במשך 25 דקות.
– מוציאים מהתנור, מניחים לקירור בטמפ' חדר.
2. מכינים את קרם הווניל:
– בקערה מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קרם חלק.
3. מורחים את הקרם על העוגה, מיישרים עם פלטה או גב של כף ומעבירים להקפאה של חצי שעה.
4. מחממים מעט את ממרח הלוטוס במיקרו כדי שיהיה נוח למריחה.

5. מוזגים את ממרח הלוטוס על גבי הקרם וישירות מיישרים אותו כך שתהיה שכבה אחידה.

6. שוברים 3 עוגיות לוטוס לחתיכות קטנות ומקשטים.
7. 
מעבירים לקירור של שעה לפחות לפני הגשה.

אחסון וחיי מדף:
העוגה נשמרת עד ארבעה ימים מכוסה במקרר.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *