קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת פבלובה

עוגת פבלובה

לא הפבלובה השגרתית המוכרת – אלא עוגת שכבות של פבלובה וקרם וניל משגע, אתם הולכים למות עליה!
היא יפה וחגיגית, מלכה לבנה שאין מתאימה ממנה לערב חג.
הכי כיף שהיא מקושטת בשברי מרנג – יותר שברים יותר יפה.
אין מישהו שלא יעוף עליכם בחג השנה שהכנתם קינוח כזה יפה וטעים.

עוגת פבלובה

מצרכים: (12 סועדים)
4 חלבונים
200 גרם סוכר לבן
1 כפית חומץ 5%
1 כף קורנפלור

לרוטב תותים:
1/2 חבילת תותים
2 כפות סוכר לבן

לקרם וניל:
350 מ"ל שמנת להקצפה 38%
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים עד שנצרת קציפה לבנה (בערך דקה), מוסיפים כל פעם קצת סוכר.
* לוודא שהקערה נקייה ושאין חלמונים בחלבונים שפתחנו אחרת הם לא יוקצפו.
3. מקציפים 5 דקות, לאחר מכן מוסיפים לחלבונים את החומץ והקורנפלור וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
4. מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים עיגול בקוטר 22 ס"מ (מסמנים לפני על החלק ההפוך של נייר האפייה עיגול, אפשר להיעזר בתבנית קפיץ).
5. ממשיכים לזלף לתוך פנים העיגול עד שנוצרת דיסקית של מרנג – מכינים 2 דיסקיות כאלו (ל-2 שכבות מרנג בעוגה).
6. מזלפים פסים של מרנג שיהיו בשביל דופן העוגה ובשביל החלק העליון לקישוט (אפשר לזלף באותם האורכים ולשבור את המרנג לאחר האפייה).
7. אופים במשך שעתיים ולא פותחים את התנור במהלך האפייה.
8. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית לעוד שעה כשהתנור סגור, מוציאים לאחר מכן לטמפ' חדר.
9. מכינים את הוניל:
מקציפים ביחד את כל המרכיבים עד שנוצר קצף יציב לזילוף.
10.  מרכיבים בצלחת את העוגה:
– מניחים דיסקית מרנג ועליה מחצית מכמות הקרם, מיישרים בעזרת פלטה.
– מניחים מעל הקרם את הדיסקית מרנג השנייה ומהדקים מעט בעדינות שלא ישבר.
– מורחים את שארית הקרם מעל הדיסקית ובצדדי העוגה, מיישרים עם פלטה (זה לא צריך להיות מושלם, גם ככה נכסה את הכל במרנג).
– מדבקים על צד העוגה חתיכות מרנג ויוצרים מסגרת של מרנג (כמו בסרטון).
– משארית המרנג שוברים חתיכות ומצפים את כל החלק העליון של העוגה בשברים.
11. לרוטב תותים: טוחנים תותים וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ומעט נוזלית, שומרים במקרר להגשה.
12. מגישים פרוסת עוגה ומוזגים רוטב תותים.

אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין מראש את המרנג ולאחסן בכלי אטום בטמפ' חדר כמה ימים לפני.
הרוטב נשמר במקרר במשך שבוע.
הקרם נשמר במקרר עטוף בניילון נצמד יום

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

2 מחשבות על “עוגת פבלובה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *