קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת פאדג' שוקולד


בכל בית חובה שיהיה מתכון קלאסי לעוגת שוקולד.
פאדג'ית ורכה, נימוחה ושוקולדית.
כזאת שגם הילדים וגם המבוגרים טורפים בשנייה.
אז זה המתכון!
מכינים אותה בקערה אחת, בלי הקצפות ובלי עניינים.
זאת העוגת שוקולד המושלמת, אתם תראו, היא תהיה הקבועה שלכם.

עוגת פאדג' שוקולד

מצרכים: (תבנית אנג'ל קוטר 24)
לעוגה:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
125 מ״ל מים פושרים
3 ביצים
125 מ״ל חלב
50 מ״ל שמן קנולה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר חום
250 גרם קמח תופח
50 גרם קקאו
1 1/2 כפיות סודה לשתייה

לציפוי שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
50 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1.  מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. בקלחת שמים שוקולד, חמאה ומים וממיסים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב. ברגע שהכל נמס מצננים מעט.
3. בקערה רחבה מערבבים עם מטרפה ביצים, חלב ושמן עד לאיחוד.
4. מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום וטורפים היטב.
5. מוזגים את תערובת השוקולד וטורפים היטב עד שהכל אחיד.
6. מנפים לתערובת את הקמח, הקקאו והסודה לשתייה, מערבבים בעדינות עם המטרפה.
7. מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 35-40 דקות עד שנועצים קיסם והוא יוצא לח עם פירורים.
8. מצננים מעט את העוגה בטמפ' חדר.
9. בזמן הקירור מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים בפולסים במיקרו שוקולד ושמנת עד שהכל נמס, מערבבים היטב.
10. לאחר צינון העוגה מחלצים אותה בעדינות מהתבנית, הופכים ומורחים מציפוי השוקולד.
11. אין צורך בקירור העוגה, אוכלים ישירות!

אחסון וחיי מדף:
העוגה נשמרת בחורף בטמפ' חדר מכוסה במשך 4 ימים, בקיץ במקרר. 
מומלץ לחמם מעט במיקרו כל פרוסה לפני שאוכלים אם היא שהתה במקרר.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

2 מחשבות על “עוגת פאדג' שוקולד”

  1. היי, אשמח לדעת את המידות בכוס/כף ולא בגרם בבקשה.
    והאם ניתן להפוך את העוגה לפרווה?

    1. היי, לפרווה נטורינה/מחמאה במקום חמאה, מים במקום חלב ושמנת צמחית לציפוי.
      המתכון כולו נכתב בגרמים לדיוק המתכון, יש לי טבלת המרות מידה באתר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *