קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגת סינבון בחושה

עוגת סינבון בחושה



אני הכי הכי אוהבת עוגות עם קינמון, כיף לאכול אותן תמיד אבל עוד יותר בחורף.
עוגות בחושות זה הכי טעים והפעם בסגנון סינמון רול/סינבון.
היא רכה ומלאה בקינמון, עם טריק רמאות לקראמבל למעלה וזה פשוט בול.
במיוחד לסופ"ש החורפי שמתקרב עם הקפה מתחת לפוך.

עוגת סינבון

מצרכים: (תבנית קוטר 24)
½2 כוסות קמח תופח 
160 גרם סוכר לבן (¾ כוס + כף)
300 מ"ל חלב
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית סודה לשתייה

למילוי קינמון:
80 גרם חמאה רכה 
125 גרם סוכר חום דמררה
1 כף קמח
½1 כפיות אבקת קינמון

לקראמבל:
50 גרם פתיבר טחון
½ כפית אבקת קינמון

לזיגוג: (לא חובה)
50 גרם אבקת סוכר
2 כפות חלב

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. 
בקערה מקציפים ביצים, חלב וסוכר לבן עד שאחיד.
3. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומקציפים היטב.
4. 
תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את החמאה המומסת.
5. מערבבים בקערה את כל המצרכים למילוי קינמון ומניחים בצד.
6. 
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, מפזרים את המילוי קינמון בכמה נקודות ומערבבים עם סכין לקבלת מראה שיש, מפזרים מעל את הקראמבל.
7. 
אופים במשך 40-45 דקות עד שהקיסם יוצא נקי, זהירות לא לייבש את העוגה.
8. מצננים בטמפ' חדר, מפזרים אבקת סוכר לקישוט/זיגוג ומגישים. 

אחסון וחיי מדף:
בחורף מכוסה עד ארבעה ימים, בקיץ מומלץ לשמור בקירור ולחמם מעט לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *