
רציתי להכין עוד מתכון לעוגת מייפל אבל אחת שתהיה רכה אוורירית וגבוהה.
זה כמו המתכון של העוגת שוקולד צ'יפס אבל עם מייפל טהור ופקאנים, השילוב המושלם.
אני לא יכולה לתאר לכם כמה היא רכה ועסיסית בזכות המייפל, תצטרכו להכין ולראות בעצמכם.
עוגת מייפל פקאן גבוהה
מצרכים: (תבנית אנג'ל קוטר 26)
4 ביצים
¾ כוס סוכר לבן
¾ כוס סוכר דמררה
1 כוס שמן קנולה
200 מ"ל שמנת חמוצה
1 כוס חלב
¼2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כוס פקאן
1 כפית קינמון
2 כפיות סוכר דמררה
מייפל טהור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה עמוקה מקציפים ביצים וסוכרים במשך 4-5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את השמן.
4. מוסיפים שמנת חמוצה וחלב וממשיכים להקציף על מהירות נמוכה.
5. מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך הבלילה ומערבבים עד שאחיד.
6. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, מערבבים בקערה פקאנים קצוצים עם הקינמון והסוכר חום ומפזרים מעל הבלילה, מערבבים מעט לקבלת מראה שיש.
7. אופים במשך 40-45 דקות עד שהקיסם יוצא נקי, זהירות לא לייבש את העוגה.
8. מוציאים ישירות מהתנור ומוזגים מייפל טהור, בערך שליש כוס, מצננים בטמפ' חדר ומגישים.
אחסון וחיי מדף:
בחורף מכוסה עד ארבעה ימים, בקיץ מומלץ לשמור בקירור ולחמם מעט לפני הגשה.