עוגת הגזר של אורנה ואלה, של הבראסרי והדליקטסן… אין קלאסיקות כאלו! העוגה רכה כמו ענן וכל-כך טעימה. בלי הציפוי העוגה פרווה, היא רכה וקלילה, החלק הכי ארוך זה לגרר את הגזר מבטיחה! אני מתה על עוגות בחושות ולא מסובכות וזאת המועדפת עליי. עוגה כיפית לסופ"ש או סתם לאמצע השבוע.
עוגת גזר בציפוי גבינת שמנת
מצרכים: (תבנית קוטר 22) 3 גזרים גדולים – 375 גרם 3 ביצים 150 גרם סוכר דמררה 1/3 כוס שמן זית 1/3 כוס שמן + 3 כפות 1.5 כוסות קמח 1.5 כפיות אבקת אפייה 3/4 כפית סודה לשתייה 1.5 כפיות אבקת קינמון 1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום של 165 מעלות. 2. מגררים גזרים דק ומניחים בצד. 3. בקערה גדולה טורפים ביצים. 4. מוסיפים שמן ותוך כדי טורפים עם מטרפה. 5. מוסיפים סוכר ומערבבים. 6. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים היטב. 7. מוסיפים את הגזרים המגוררים ואגוזי מלך ומערבבים עם לקקן. 8. מוזגים לתבנית/רינג עם נייר אפייה (לשמן את הדפנות). 9. אופים בחום של 165 מעלות במשך 45-40 דקות עד שהעוגה יציבה והקיסם יוצא נקי. 10. מכינים את ציפוי השמנת: מקצפים את כל המרכיבים ביחד עד לקבלת קרם יציב. 11. מצפים את העוגה בחלקה העליון ומקשטים באגוזי מלך קצוצים.
אחסון וחיי מדף: בלי הציפוי העוגה נשמרת עד 5 ימים עטופה בניילון נצמד בטמפ' חדר, עם הציפוי במקרר בקופסא אטומה. מומלץ לחמם לפני אכילה או להוציא מעט לטמפ' חדר.
כתיבת תגובה