עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה זאת אחת העוגות האהובות עליי.
לא משנה איזו: אפויה, קרה, עם פירורים, בלי פירורים, באסקית – אין עוגת גבינה לא טעימה!
הכנתי הפעם לוולנטיינס את העוגה האהובה עלינו עם תוספת קטנה וחמודה – לבבות מתותים.
אפשר להכין עוגה גדולה ואפשר להכין בכוסות אישיות.
חשוב להקפיד על קירור של לילה לפחות כדי שיהיה אפשר לפרוס אותה בקלות.

עם עוגה כזאת מי יסרב להיות הוולנטיין שלכם?

עוגת גבינה קרה

מצרכים: (רינג קוטר 22)
לתחתית:
150 גרם עוגיות פתיבר טחונות
80 גרם חמאה מומסת

לקרם גבינה:
500 מ״ל שמנת מתוקה 38%
1/2 כוס סוכר לבן 
225 גרם גבינת שמנת 16% ומעלה
1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 חבילת אינסטנט פודינג (80 גרם)

1 חבילת תותים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. טוחנים את העוגיות למרקם חולי, מוסיפים חמאה ומערבבים היטב. 
3. מעבירים לרינג מרופד נייר אפייה ובעזרת כוס מדידה מהדקים היטב לתחתית.
4. אופים במשך 10-15 דקות ומצננים בטמפ׳ חדר.
5. בקערה מקציפים שמנת מתוקה, סוכר, גבינת שמנת ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת.
6. מוסיפים שמנת חמוצה וגבינה לבנה ומקציפים עד שאחיד ללא גושים.
7. חורצים את התותים בחלק העליון בצורת V לקבלת צורת לב, חותכים את התחתית של כל תות כך שהוא ישב ישר על תחתית העוגה.
8. מסדרים את התותים במעגל על גבי התחתית האפויה ומניחים עוד תות במרכז העוגה.
9. בעזרת שקית זילוף מזלפים את קרם הגבינה בין התותים ועל כל העוגה, מיישרים את החלק העליון של העוגה עם פלטה.
10. מקררים היטב במקרר במשך לילה לפני הגשה.
11. אפשר ומומלץ להגיש עם רוטב תותים (לחמם בקלחת קוביות תותים עם מעט סוכר עד לריכוך ולצנן).

הערות:
* טיפ לחילוץ הרינג – הקפיאו את העוגה שעתיים לפני, הוציאו את הרינג בזהירות והניחו את העוגה על צלחת הגשה.
* לא לוותר על לילה קירור, אחרת העוגה תתפרק, תזכרו אין ג'לטין בעוגה.

אחסון וחיי מדף:
העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 3 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *