עוגת גבינה אפויה עם פיסטוק מופחתת סוכר, נשמע חלומי וזה בהחלט ככה. בכנות זאת אחת מהעוגות גבינה הכי טעימות שהכנתי, אתם לא תאמינו שאין בה סוכר מבטיחה לכם. הפיסטוק פה מדהים בשילוב הגבינה ומתקבלת עוגת גבינה אפויה מושלמת. עוגה מדהימה לערב חג!
עוגת גבינה פיסטוק מופחתת סוכר
מצרכים: (רינג קוטר 22) לתחתית: 150 גרם עוגיות טחונות ללא סוכר 2 כפות פיסטוק טחון 75 גרם חמאה מומסת 2 כפות ממרח חלווה פיסטוק של סוויטאנגו 2 כפיות מחית פיסטוק טהור ללא סוכר
לקרם גבינה: 450 גרם גבינת שמנת 16% 2 מיכלים שמנת חמוצה (400 גרם) 1/2 כוס סוכר לבן של סוויטאנגו 2 ביצים 2 חלמונים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל של סוויטאנגו
לציפוי: 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם) 1 ו-1/2 כפות סוכר לבן של סוויטאנגו
לקישוט: פיסטוקים קלויים קצוצים
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 2. טוחנים את העוגיות והפיסטוק למרקם חולי, מוסיפים חמאה וממרח חלווה פיסטוק ומערבבים היטב, מוסיפים מחית פיסטוק ומערבבים. 3. מעבירים לתבנית/רינג משומן היטב ובעזרת כוס מדידה מהדקים היטב את התערובת לתחתית. 4. אופים במשך 10 דקות ומצננים בטמפ׳ חדר. 5. בקערה מערבבים עם מטרפה את כל החומרים לקרם הגבינה – קודם גבינות, אח"כ מוסיפים סוכר, אח"כ ביצים בהדרגה ולבסוף אינסטנט פודינג. 6. מוזגים את קרם הגבינה על התחתית האפויה ומיישרים. 7. אופים חזרה בחום של 140 מעלות, במשך 50 דקות עד להתייצבות. 8. מוציאים ומצננים 5 דקות, בינתיים מערבבים בקערה את השמנת החמוצה והסוכר היטב. 9. מוזגים על עוגת הגבינה ומיישרים, מחזירים לתנור לעוד 10 דקות בלבד. 10. מקררים היטב במקרר במשך 6 שעות או לילה לפני הגשה. 11. מחלצים את העוגה ומעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בפיסטוקים קלויים קצוצים.
אחסון וחיי מדף: העוגה עטופה בניילון נצמד במקרר/בקופסא אטומה מחזיקה עד 3 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.
כתיבת תגובה