עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
- הכנה: 30 דקות
- אפייה: 30 דקות
- קל
- 10 סועדים
אין כמו עוגה בחושה, כזאת שאפשר להכין בקערה אחת, לאפות ולזלול בהנאה.
אמא שלי קוראת לבננות שהופכות להיות מעט חומות דבש, תמיד חשבתי שזה מוזר – הן חומות לא?
אמא שלי תמיד אבל תמיד, צודקת.
הן באמת הופכות למתוקות יותר וחבל לזרוק אותן אם אפשר להכין מהן עוגה מדהימה!
עוגה בחושה, פרווה, קלילה וכיפית לסופ"ש או סתם לאמצע השבוע.
קערה אחת – התחלנו.
עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
מצרכים: (תבנית אינגליש 25 ס"מ)
2 בננות בשלות
100 מ"ל שמן
2 ביצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת קינמון (לא חובה)
100 גרם שוקולד צ'יפס
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה גדולה מועכים את הבננות למחית, זה בסדר אם נשארים מעט גושים.
3. להוסיף שמן ולטרוף עם מטרפה.
4. להוסיף ביצים, כל פעם אחת ולטרוף עם מטרפה.
5. להוסיף סוכרים ולערבב.
6. להוסיף קמח מנופה, אבקת אפייה, קינמון ומלח ולערבב.
7. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולפני שמערבבים מוסיפים מעליהם 1 כפית קמח, אח"כ מערבבים (הקמח עוזר לשוקולד צ'יפס לא לשקוע).
8. מוזגים לתבנית אינגליש או משומנת היטב או מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקיסם יוצא לח, אם נוגעים בעוגה היא יציבה למגע.
אחסון וחיי מדף:
עד 5 ימים עטופה בניילון נצמד בטמפ' חדר, או במקרר בקופסא אטומה.
מומלץ לחמם לפני אכילה שהשוקולד ימס מעט.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.