אין כמו עוגיות של בית.
פותחים את הצנצנת, לוקחים עוגייה, עם הקפה או סתם נשנוש לדרך.
משהו בזה ממלא את הלב ועושה לך טוב, עוגיות ריבה הן הכי עוגיות של בית.
ההכנה היא כמו של בצק פריך רגיל, עבדו עם בצק קר כדי שיהיה לכם נוח לרדד.
השתמשו בריבה איכותית שטעימה לכם, זה עושה את כל ההבדל.
מצרכים: (30 עוגיות)
350 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר לבן
1 ביצה
40 מ"ל מים קרים
למילוי:
ריבת תות
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה קרה חתוכה לקוביות ומערבבים עד שנוצרים פירורים קטנים.
2. מוסיפים סוכר ומערבבים.
3. מוסיפים ביצה ומים קרים, מערבבים רק לקבלת בצק, לא מעבר.
4. מאחדים לדיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד, מקררים לפחות חצי שעה במקרר.
5. מדליקים תנור לחום של 160 מעלות, סטטי.
6. מקמחים ומרדדים למלבן עד לקבלת בצק דק.
7. קורצים עיגולים בקוטר 2-3 ס"מ ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
8. בעזרת צנטר או קורצן קטן מחוררים במרכז העוגייה חור.
שימו לב! חוררו רק מחצית מהעוגיות, חצי מהן יהיו הבסיס שהוא שלם וחצי יהיו החלק העליון עם החור לריבה.
9. אופים במשך 10 דקות עד שהקצוות מעט משחיות, העוגיות צריכות להישאר לבנות יחסית.
10. מקררים בטמפרטורת חדר ומנפים אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור.
11. בעזרת כפית או שקית זילוף מזלפים במרכז העוגייה ללא החור ריבה.
12. סוגרים מעל עם העוגייה המחוררת.
13. מצננים היטב לפני אחסון.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע וחצי בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר.