crumble

עוגיות ספירלה


עוגיות נוסטלגיה של הילדות!
נמצאות בכל מאפייה, יפות כל-כך, טעימות ופריכות.
הן משגעות ביופי שלהן ואין מבוגר או ילד שיעמוד בפניהן.

עוגיות ספירלה

מצרכים: (35 עוגיות)
2 כוסות קמח
½ כוס סוכר לבן
1 ביצה
200 גרם חמאה רכה מאוד
1 כף חלב

2 כפות קקאו 

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המצרכים של הבצק בקערה מלבד הקקאו עד שנוצר בצק (אם הבצק קשה אפשר להוסיף עוד כף חלב אחת, לא יותר).
2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ולחלק אחד מוסיפים את הקקאו – מערבבים היטב עד שזה אחיד.

3. מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה עם מעט קמח (אם הבצק רך מאוד אפשר לכסות בניילון נצמד ולקרר חצי שעה במקרר לפני הרידוד).
4. מניחים את הבצק הלבן על גבי הבצק החום ומהדקים מעט, מגלגלים לרולדה הדוקה (נעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל, אם זה דביק).

5. מעבירים את הגליל מכוסה בנייר האפייה למקפיא למשך חצי שעה/שעה עד שזה קופא לחלוטין.

6. 
מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. פורסים את הגליל לעוגיות דקות, לא מאוד עבות ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
8. אופים במשך 8-10 דקות בלבד לא יותר, הן לא צריכות לקבל צבע!
9. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.

אחסון וחיי מדף:
בקופסה/צנצנת אטומה עד שבועיים. 

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים:

דילוג לתוכן