העוגייה המושלמת לאוהבי המייפל!
אין לתאר את ריח המייפל שאופף את הבית, הפקאן הוא שידוך מושלם והעוגייה רכה רכה.
מי שלא אוהב פקאן יכול להחליף באגוזי מלך או לוותר על האגוזים אבל אני ממש מבקשת מכם לא לוותר!!
העוגיות צריכות מעט צינון אבל מי אני שאגיד לכם לא לאכול ישירות מהמגש??
מצרכים: (28 יח')
140 גרם סוכר דמררה
100 גרם חמאה רכה מאוד
1 ביצה
2 כוסות קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת קינמון
110 מ״ל סירופ מייפל טבעי
80 גרם פקאנים קצוצים
אופן ההכנה:
1. בקערה מקציפים סוכר וחמאה במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה.
2. מוסיפים ביצה וממשיכים להקציף עוד דקה.
3. מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקינמון ומקציפים עד שכמעט אחיד, מוסיפים את סירופ המייפל ומערבבים עד שהמסה אחידה.
4. מוסיפים פקאנים קצוצים ומערבבים.
5. מעבירים לקירור של חצי שעה עד שעה.
6. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
7. בעזרת כפית או כף גלידה יוצרים כדורים ומכדררים בעזרת הידיים מעט, מניחים במרווחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
8. אופים במשך 8 דקות בלבד.
9. מצננים בטמפ׳ חדר.
אחסון וחיי מדף:
לאחר צינון מלא מאחסנים בצנצנת אטומה עד שבוע.