
Thumbprint cookies
בשוודיה קוראים להן ״מערה לפטל״, מגניב לא?
עוגיית חמאה שספק אמריקאית ספק שוודית, אבל אין ספק שטעימה.
עם שקע במרכז שממלאים במה שנרצה.
ריבה תמיד באה בטוב, שלא נדבר על נוטלה ואמאל'ה לוטוס!
הילדים יכולים לעזור ולהפוך את האפייה לפעילות כיפית אחה״צ, מה גם שאין להם ציפורניים והם יכולים לעשות שקע עם האגודל.
הטריק הוא לגלגל בסוכר טרם האפייה ככה תתקבל עוגייה קריספית ונימוחה (ראיתי את זה אצל בלוגרית אמריקאית ואהבתי מאוד).
מצרכים: (40 עוגיות)
200 גרם חמאה רכה
70 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
280 גרם קמח
1 כף קורנפלור
1 חלמון
קורט מלח
למילוי:
ריבה מועדפת (אני השתמשתי במשמש ותות)
נוטלה
ממרח לוטוס
ממרח קינדר
לציפוי: סוכר לבן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה רכה, אבקת סוכר ומים ומערבלים עד שנהיה קרם אחיד וחלק.
3. מגרדים את דפנות המיקסר עם לקקן, מוסיפים חלמון ומערבבים.
4. מוסיפים קמח וקורונפלור ומערבבים עד לאיחוד.
5. מחלקים לכדורים בגודל כדור פינג פונג (אפשר לשקול, 15 גרם כל כדור, ממש לא הכרחי).
6. מגלגלים כל כדור בסוכר ומניחים במרווחים על מגש עם נייר אפייה.
7. בעזרת אצבע/גב כף מדידה יוצרים גומחה במרכז כל כדור.
8. מעבירים את המגש לקירור לפני אפייה במקרר כחצי שעה.
9. אופים במשך 15-18 דקות בלבד, העוגיות צריכות להישאר לבנות וממש מעט זהובות.
10. מקררים בטמפ' חדר היטב.
11. בעזרת כפית מוזגים איזה ממרח/ריבה שאוהבים (אפשר לחמם מעט במיקרו את הממרחים על מנת להקל על המילוי).
12. לצנן מעט בטמפרטורת חדר לפני אחסון.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע וחצי בקופסא אטומה/בצנצנת בטמפ' חדר.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.