crumble

עוגיות חמאה מזולפות

בבית שלנו תמיד הייתה צנצנת מלאה בעוגיות, כל פעם סוג אחר.
אמא שלי אלופה בהכנת עוגיות ויש לה את העוגיות הכי טעימות בעולם.
אני גם מקפידה שבבית שלי תהיה צנצנת עם עוגיות, עוגיות של בית, כל פעם סוג אחר.
חיפשתי עוגיות חמאה רכות בשביל שיה, העוגיות האלו הן שיחוק.
קלות להכנה, אפשר לזלף איך שרוצים והן אהובות על הקטנים וגם על הגדולים.
הן לא קשות כמו עוגיות חמאה דניות, הן רכות ונימוחות.
מומלץ להכפיל כמויות כי הן נגמרות בשנייה.

עוגיות חמאה מזולפות

מצרכים: (30 עוגיות)
200 גרם חמאה רכה מאוד
260 גרם קמח
60 גרם אבקת סוכר
1 כף שמנת להקצפה

סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חמאה עד שהיא רכה מאוד, בערך 2 דקות.

3. מוסיפים קמח, אבקת סוכר ושמנת להקצפה, ממשיכים להקציף עוד 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך מאוד, אם הוא קשה לא נוכל לזלף אותו.
4. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים עוגיות במרווחים על גבי מגש עם נייר אפייה.
5. 
אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה יפה אבל לא שחומות מאוד.
6. 
מצננים במשך שעה בטמפ' חדר.
7. מאחסנים בקופסא, העוגיות שבירות שימו לב לאחסן בזהירות.

אחסון וחיי מדף:
העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד שבוע.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון