קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגיות חמאה מזולפות

עוגיות חמאה מזולפות

בבית שלנו תמיד הייתה צנצנת מלאה בעוגיות, כל פעם סוג אחר.
אמא שלי אלופה בהכנת עוגיות ויש לה את העוגיות הכי טעימות בעולם.
אני גם מקפידה שבבית שלי תהיה צנצנת עם עוגיות, עוגיות של בית, כל פעם סוג אחר.
חיפשתי עוגיות חמאה רכות בשביל שיה, העוגיות האלו הן שיחוק.
קלות להכנה, אפשר לזלף איך שרוצים והן אהובות על הקטנים וגם על הגדולים.
הן לא קשות כמו עוגיות חמאה דניות, הן רכות ונימוחות.
מומלץ להכפיל כמויות כי הן נגמרות בשנייה.

עוגיות חמאה מזולפות

מצרכים: (30 עוגיות)
200 גרם חמאה רכה מאוד
260 גרם קמח
60 גרם אבקת סוכר
1 כף שמנת להקצפה

סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חמאה עד שהיא רכה מאוד, בערך 2 דקות.

3. מוסיפים קמח, אבקת סוכר ושמנת להקצפה, ממשיכים להקציף עוד 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך מאוד, אם הוא קשה לא נוכל לזלף אותו.
4. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים עוגיות במרווחים על גבי מגש עם נייר אפייה.
5. 
אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה יפה אבל לא שחומות מאוד.
6. 
מצננים במשך שעה בטמפ' חדר.
7. מאחסנים בקופסא, העוגיות שבירות שימו לב לאחסן בזהירות.

אחסון וחיי מדף:
העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד שבוע.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *