קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

עוגיות אמסטרדם במילוי בלונדי

עוגיות אמסטרדם במילוי בלונדי

עוגיות אמסטרדם במילוי בלונדי!
השנה לראשונה הכרתי את שוקולד בלונדי, איך לא אכלתי אותו לפני??
שוקולד לבן קרמל מלוח, השילוב המושלם בעוגיית שוקולד ומה יותר מתאים מעוגיות אמסטרדם?
הטריק הוא לא לאפות יותר מדי את העוגייה, אחרת כל המילוי לא יהיה נוזלי מספיק כמו שאנחנו רוצים.
העוגיות פשוטות להכנה, לא מסובכת וטעימות בטירוף.

עוגיות אמסטרדם במילוי שוקולד בלונדי

מצרכים: (15 עוגיות)
110 גרם חמאה רכה מאוד
210 גרם סוכר חום גולדן 
2 ביצים
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
2 כפות קורנפלור
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
200 גרם קמח לבן

100 גרם שוקולד בלונדי קרמל מלוח

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר מקציפים חמאה וסוכר 2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
2. מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף עוד דקה.
3. מוסיפים שוקולד מומס ואבקת קקאו ומערבבים.
4. מוסיפים קורנפלור, סודה לשתייה וקמח ומערבבים היטב.
5. מעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות, הבצק חייב להתייצב.
6. מחממים תנור ל-180-190 מעלות.
7. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים (כל עוגייה שוקלת 50 גרם).
8. משטחים מעט כל כדור על כף היד, מניחים קוביית שוקולד בלונדי וסוגרים היטב, מכדררים ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
– שימו לב להניח את העוגיות במרווחים גדולים, הן מאוד משתטחות באפייה.
9. אופים במשך 8-10 דקות בלבד, לא יותר.
10. מצננים מעט ואוכלים ישירות כל עוד העוגייה חמימה והמילוי שלה נוזלי.

אחסון וחיי מדף:
בטמפ' חדר עד 3/4 ימים בקופסא אטומה היטב.
לפני אכילה לחמם מעט בתנור ב-100 מעלות כדי שהמילוי יחזור להיות נוזלי. 

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *