קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

ספינג'

ספינג'


הסופגנייה של המרוקאים!
במימונה, בחנוכה, בחינה וסתם ככה לכיף – הספינג' מככב בכל אירוע מרכזי ויומיומי שלנו.
זיכרונות ילדות, טעם מתוק ואוורירי, רך כמו ענן.
הבצק נוזלי ונוח לעבודה, חשוב לתת לו זמן לתפוח, הוא מלא בנוזלים כדי שיצא רך כמו שהוא אמור להיות לכן 
ההתפחה יכולה לקחת קצת יותר זמן וזה בסדר גמור.
תרבחו ותסעדו 🙂 

ספינג'

מצרכים: (15-20 יחידות)   
500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים
50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
400 מ"ל מים
קורט מלח

לציפוי: סוכר לבן 

אופן ההכנה:
1. בקערה רחבה לערבב ידנית קמח, שמרים וסוכר.
2. להוסיף מים באיטיות ולערבב עם היד רק עד שנוצר בצק נוזלי.
3. להוסיף מלח ולערבב.
4. למרוח עם היד קצת שמן על פני הבצק ולכסות להתפחה בניילון נצמד עד להכפלת הנפח (אנחנו נראה בועות אוויר קטנות).
5. להוריד נפח וללוש מעט את הבצק ולכסות שוב להתפחה נוספת.
6. מחממים שמן בסיר עמוק, כשמגיעה הטמפרטורה ל-165 מעלות מתחילים לטגן.
7. בעזרת ידיים משומנות היטב צובטים כדור מהבצק ויוצרים חור במרכז בעזרת האצבעות (כמו דונאט).
– ישירות מניחים בזהירות רבה בשמן.
– נטגן משני הצדדים עד להזהבה ונוציא לנייר סופג.
– ישירות מהנייר הסופג מעבירים לתערובת הסוכר ולא ממתינים למנוחה בטמפרטורת חדר.

 

אחסון וחיי מדף:
הספינג' במיטבם באותו יום.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *