קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

סמבוסק פיצה


אין כמו סמבוסק פיצה עם גבינה רותחת ומלא זיתים!
המתכון הזה הוא שיחוק, אפשר למלא באיזה תוספות שאוהבים ולשלב גבינות שונות.
כל אחד מכין את הסמבוסק כמו שהוא אוהב!
הסמבוסק יוצא גדול, ממש כמו באבולעפיה.
ארוחת הערב שלכם מחכה לכם!

סמבוסק פיצה

מצרכים: (8 יחידות גדולות)
1/2 קילו קמח לבן
12 גרם שמרים יבשים (1 כף)
1  כף סוכר לבן
300 מ"ל מים 
2 כפות שמן זית 
1 כפית מלח

1 פחית שימורים רוטב לפיצה של מוטי
1 כוס טבעות זיתים ירוקים / תוספות שאוהבים
200 גרם פתיתי עמק 28%
ביצה להברשה
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים מלבד המלח ולשים עד שנוצר כדור בצק.
2. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות.
3. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
4. מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים בניילון נצמד לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
7. הכנת הסמבוסק:
– מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור, מניחים בצד לכמה דקות.
– מרדדים כל חלק לעיגול עם מערוך (לא מאוד דק שלא יקרע) , משחררים מעט את הבצק מהשיש שלא ידבק.
– מניחים כף גדושה של רוטב פיצה במרכז העיגול ומשטחים אותו מעט.
– מוסיפים איזה תוספות שאוהבים, להיזהר לא להגזים בכמות.
– מפזרים חופן נדיב של  פתיתי גבינת עמק.
– סוגרים כמו אוזן המן, צד ימין על גבי צד שמאל ומהדקים מעט את במרכז (כמו בסרטון) ואת החלק התחתון מהדקים למרכז.
– מניחים את כל המאפים על גבי תבנית עם נייר אפייה במרווחים, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
8. אופים במשך 20-25 דקות עד לקבלת מאפים זהובים.
9. אוכלים חם!

אחסון וחיי מדף:
אפשר לעטוף כל סמבוסק בנייר אלומיניום ולהקפיא.
לחמם בתנור ב-150 מעלות לפני שאוכלים.
* ניתן להקפיא לשבועיים-חודש קדימ

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

Incorrect access token specified.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *