סמבוסק גבינות עיראקי
- הכנה: 30 דקות (לא כולל התפחה)
- אפייה: 20 דקות
- קל
- 20 יחידות
לפעמים יש מאכלים שאי אפשר להסביר.
סמבוסק גבינות עיראקי אסלי במיוחד לכיפור.
הלילה כולם הולכים למאפייה העיראקית לקנות את כל המתוקים, הסמבוסק והגאורג לסיום הצום.
מסורת שאני אוהבת לשמר והשנה רציתי להכין בעצמי קצת.
הטעם והריח בבית היה מטורף וזה מתכון משוגע לכל השנה!
אני לא יכולה להסביר אתכם תצטרכו להכין ולהבין את הטירוף.
שיהיה לנו צום קל וחתימה טובה
סמבוסק גבינות עיראקי
מצרכים: (20 יחידות)
לבצק:
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח
½ כף חוואיג' לאפייה
⅓ כוס שמן קנולה
¼1 כוסות מים
למילוי גבינות:
500 גרם גבינת ג'יבן עיראקית
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
2 כפות סולת
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק (אפשר ידנית או במיקסר):
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים לבצק ולשים על מהירות נמוכה במשך 10-12 דקות (או לשים ידנית בקערה).
– לאחר שהבצק רך וחלק מכדררים אותו ומעבירים לקערה מעט משומנת, מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.
2. מכינים את המילוי:
– מגרדים את גבינת הג'יבן גס בפומפייה.
– מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב (המילוי לא רטוב הוא יוצא יבש וזה בסדר).
3. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל-20 כדורים (40-45 גרם כל כדור).
4. מרדדים כל כדור לאליפסה רחבה, מניחים כף מהמילוי במרכז ומקפלים לחצי.
5. חשוב מאוד להדק את הקצוות כדי שהמילוי לא יברח, אפשר להיעזר במזלג אבל גם להדק עם הידיים (אין מה להשקיע בצורה בסגירה באפייה זה נעלם).
6. מעבירים את הסמבוסקים לתבניות עם נייר אפייה, ומתפיחים 15 דקות.
7. מחממים תנור ל-175 מעלות.
8. אופים במשך 20 דקות, עד להזהבה יפה ועמוקה.
9. מוציאים מהתנור ומכסים במגבת.
הערות:
– לא לוותר על החוואיג' זה נמצא בכל חנות טבע/תבלינים וזה מה שעושה את ההבדל בבצק.
– גבינת ג'יבן נמצאת במעדניות/נוי השדה/כרמלה/בשווקים.
– גם כאן הגבינה עושה את כל ההבדל! אל תוותרו עליה, אם בכל זאת אין לכם זמן אפשר להחליף אותה בגבינת חמד.
אחסון וחיי מדף:
במקפיא בקופסה אטומה עד חודשיים, לחמם בתנור לפני הגשה.
בטמפ' חדר בקופסה עד ארבעה ימים.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
Incorrect access token specified.