crumble

סינבון לוטוס

לא כדאי לכם להכין את זה.
באמת, אני אומרת מעומק ליבי, זאת התמכרות שקשה לצאת ממנה.
זה סינבון לוטוס, אתם קולטים??
ס י נ ב ו ן    ל ו ט ו ס
הבצק עשיר ורך כמו עננים.
הציפוי הכרחי להעצמת הטעם של הלוטוס, זה גם מוסיף לחות למאפה.
שלא תגידו שלא הזהרתי אותכם.

סינבון לוטוס

מצרכים: (16 יחידות)
לבצק שמרים:
8 גרם שמרים יבשים 
1 מיכל שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
50 מ"ל מים
1 ביצה
500 גרם קמח לבן
80 גרם סוכר לבן
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח

למילוי לוטוס:
100 גרם חמאה רכה מאוד
120 גרם סוכר חום (גולדן/דמררה/חום כהה)
4 כפות ממרח לוטוס 

לציפוי גבינת שמנת לוטוס:
1 חבילת גבינת שמנת 16% ומעלה (פילדלפיה/נפוליאון/גד)
30 גרם חמאה רכה מאוד
50 גרם אבקת סוכר
1 כף חלב
2 כפות ממרח לוטוס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק שמרים:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, שמנת חמוצה, מים וביצה ומערבבים.
– מוסיפים קמח, סוכר, חמאה רכה וקורט מלח, לשים במשך 10-12 דקות עד שהבצק חלק ואלסטי.
– מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים למילוי ומניחים בצד.
3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי יחסית דק אך לא מאוד שלא יקרע, מורחים את המילוי ומשאירים מסגרת דקה ללא קרם.
* אפשר לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולעבוד פעמיים, יותר נוח לרדד ולחתוך.
4. בעזרת גלגלת חותכים רצועות.
5. מגלגלים כל רצועה לשושנה, מגלגלים בצורה הדוקה יחסית.
6. מניחים את השושנים עם מעט מרווח בין שושנה לשושנה, בתבנית על גבי נייר אפייה. 
7. לוקחים נייר אפייה ומניחים מעל השושנים, לוחצים אותם מעט כלפי מטה ומסירים את נייר האפייה.
8. מתפיחים פעם שנייה.
9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
10. מורחים בביצה טרופה ואופים במשך 20-25 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
11. בזמן האפייה מכינים את ציפוי השמנת, מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד.
12. ישירות אחרי הוצאת המאפים מהתנור מורחים על כל אחד בנדיבות את ציפוי השמנת.
13. אוכלים את המאפה חם!

אחסון וחיי מדף:
המאפים נשמרים בטמפ' חדר עטופים בניילון נצמד עד יום/יומיים.
בעונת הקיץ עדיף לניילן היטב ולשמור במקרר, לחמם בתנור ב-100 מעלות.
אפשר להבריש בסירופ סוכר אחרי האפייה (1:1 סוכר ומים) ולפני הגשה לחמם מעט ולמרוח ציפוי.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון