קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

סינבון

סינבון בציפוי גבינת שמנת

כל מי שראה "סמוך על סול" יודה שכל מה שבא לו כשהוא צופה בסדרה זה סינבון.
כל סצנה שרואים סינבון הרגה אותי, הייתי חייבת להכין בעצמי.
התוצאה מעלפת! 
איזה פלא הדבר הזה!
בתור אוהבת קינמון מושבעת לא הבנתי איך לא הכנתי את זה עד עכשיו??
ציפוי גבינת שמנת אמריקאי ומושחת, זה ביס של אושר מבטיחה לכם.

סינבון בציפוי גבינת שמנת

מצרכים: (16 יחידות)
לבצק שמרים:
8 גרם שמרים יבשים 
215 מ"ל חלב
1 ביצה
500 גרם קמח לבן
80 גרם סוכר לבן
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח

למילוי קינמון:
100 גרם חמאה רכה מאוד
130 גרם סוכר חום (גולדן/דמררה/חום כהה)
4 כפיות גדושות קינמון

לציפוי גבינת שמנת:
1 חבילת גבינת שמנת 16% ומעלה (פילדלפיה/נפוליאון/גד)
40 גרם חמאה רכה מאוד
70 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק שמרים:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, חלב וביצה ומערבבים.
– מוסיפים קמח, סוכר, חמאה רכה וקורט מלח, לשים במשך 10-12 דקות עד שהבצק חלק ואלסטי.
– מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
2. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים למילוי קינמון ומניחים בצד.
3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי יחסית דק אך לא מאוד שלא יקרע, מורחים את מילוי הקינמון ומשאירים מסגרת דקה ללא קרם.
* אפשר לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולעבוד פעמיים, יותר נוח לרדד ולחתוך.
4. מגלגלים לרולדה הדוקה.
5. חותכים בעזרת סכין או חוט חתיכות בעובי גובה התבנית שנאפה בה.
6. מניחים את השושנים עם מעט מרווח בין שושנה לשושנה, בתבנית על גבי נייר אפייה. 
7. לוקחים נייר אפייה ומניחים מעל השושנים, לוחצים אותם מעט כלפי מטה ומסירים את נייר האפייה.
8. מתפיחים פעם שנייה.
9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
10. מורחים בביצה טרופה ואופים במשך 20-25 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.
11. בזמן האפייה מכינים את ציפוי השמנת, מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד.
12. ישירות אחרי הוצאת המאפים מהתנור מורחים על כל אחד בנדיבות את ציפוי השמנת.
13. אוכלים את המאפה חם!

אחסון וחיי מדף:
המאפים נשמרים בטמפ' חדר עטופים בניילון נצמד עד יום/יומיים.
בעונת הקיץ עדיף לניילן היטב ולשמור במקרר, לחמם בתנור ב-100 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *