סופגניות קלאסיות

סופגניות קלאסיות


אין כמו הסופגניות הקלאסיות בחנוכה.
אין צורך להשתגע עם המילויים או הטופינג – כל מה שצריך זה בצק טוב.
המילוי הכי טעים יהיה ריבת תות טובה, לא יעזור כלום. 

כמה טיפים לפני:
1. תתפיחו לילה במקרר, יהיה יותר קל ללוש ולעצב את הכדורים, הם מעט דביקים כדי שהסופגנייה תהיה קלה ואוורירית.
2. לטגן תמיד בטמפרטורה של 160-165 מעלות, אפשר להשתמש במדחום או לטבול בזהירות קיסם – אם מופיעות בועות סביבו סימן שהשמן בטמפרטורה הרצויה.
– בזהירות שהשמן לא יהיה רותח, אחרת הסופגניות ישחימו והפנים לא יהיה מוכן.
– שהשמן לא יהיה קר מדי אחרת הסופגנייה תספוג המון שמן עד שתהיה מוכנה.
3. אל תוותרו על ריבועי נייר האפייה, אנחנו לא רוצים לפגוע בהתפחה של הכדורים כשנניח בשמן וזה גם הרבה יותר בטיחותי.
4. אל תוסיפו עוד קמח לבצק, הוא מעט דביק ולאחר ההתפחה הוא יהיה נוח לעבודה, ככה מקבלים סופגנייה אוורירית.
5. התפיחה השנייה של הכדורים חשובה מאוד, אל תמהרו, ככה נקבל את הפס הלבן מסביב לסופגנייה בטיגון.

סופגניות קלאסיות

מצרכים: (16 סופגניות)   
500 גרם קמח 
25 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
250 מ"ל חלב 
50 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כפית מלח

למילוי:
ריבת תות 
נוטלה
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר, חלב, ביצה וקמח.
2. מתחילים לישה עד שכמעט נוצר כדור בצק.
3. מוסיפים את החמאה וממשיכים לישה במהירות נמוכה-בינונית במשך דקה.
4. מוסיפים את המלח וממשיכים לישה עוד 7 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. 
5. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, מעבירים לקערה מעט משומנת (אפשר להיעזר בקלף פלסטיק להוצאת הבצק), מכסים בניילון נצמד לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
6. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
7. כדרור:
– מכינים ריבועי נייר אפייה, כל כדור בצק נניח על ריבוע שישב על מגש לתפיחה שנייה.
– מכדררים כדורים במשקל 60 גרם ומניחים על ריבועי נייר אפייה, מעבירים את ניירות האפייה למגש ומכסים במגבת לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.
8. מחממים שמן בסיר עמוק, כשמגיעה הטמפרטורה ל-160 מעלות מתחילים לטגן, שומרים על טווח של 160-165 מעלות (לשלב הזה רצוי להשתמש במדחום).
8. בעזרת כף רשת רחבה לטיגון נניח על הכף ריבוע נייר אפייה עם סופגנייה ונניח בזהירות בשמן.
– בעזרת מלקחיים נשלוף את נייר האפייה ונזרוק.
– נטגן משני הצדדים עד להזהבה ונוציא לנייר סופג.
– לאחר מנוחה בטמפרטורת חדר נמלא את הסופגניות במלית שנרצה, אם תרצו בלי מילוי אז אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר.

אחסון וחיי מדף:
הסופגניות במיטבן באותו יום.
אפשר לאחסן בקופסא אטומה במקרר יום/יומיים לא יותר מזה.
לחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *