קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

סהרוני שקדים

סהרוני שקדים

אני חושבת שלא קיים מישהו שלא אוהב סהרונים ואם כן, הוא לא טעם את אלו!
זאת העוגייה המושלמת – היא רכה, נמסה בפה, חמאתית וכל כך טעימה.
הבצק רך ונוח לעבודה, אני עושה אותם בצורתם הקלאסית – סהרון – אבל ממש לא חייבים להיות פדנטים בהכנת הצורה.
אל תוותרו על הלימון, זאת קלישאה אבל הוא מוסיף המון.

עכשיו תשמעו, אני לא אשקר.
העוגיות מתחסלות בשנייה, על ידי כל בני הבית והסביבה שלכם.
תכינו את הכמות הכתובה ואם אתם מארחים קבוע אפילו תכפילו שיהיה לכם גם קצת לנשנש 🙂 

סהרוני שקדים

מצרכים: (60 עוגיות)   
200 גרם חמאה רכה
80 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
200 גרם קמח
200 גרם שקדים טחונים
30 גרם קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
גרידת לימון (אופציונלי)

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה ואבקת סוכר, מים וגרידת לימון, מערבלים עד לקבלת תערובת קרמית.
     מורידים את מה שנצמד לדפנות בעזרת לקקן וממשיכים.
2. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, קורנפלור ואבקת אפייה, מערבלים רק עד שנוצרים פירורים גדולים בלבד.
3. מוציאים מהמיקסר ומאחדים את הפירורים עד לבצק אחיד.
4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
5. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (אפשר לשקול, כל כדור 12 גרם, ממש לא חייב).
6. כל כדור מרדדים לנחשוש לא דק מדי ויוצרים צורת סהרון.
7. מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה עם מעט מרווחים, העוגיות טיפה תופחות.

8. אופים ב-160 מעלות במשך 10-12 דקות, לא יותר.
     העוגיות צריכות להישאר לבנות. 
9. לקרר בטמפרטורת חדר ולבזוק אבקת סוכר מעל.

אחסון וחיי מדף:
בקופסא אטומה במקרר עד שבוע וחצי.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *