crumble

ניוקי עננים בחמאת עגבניות


אני אוהבת להכין ניוקי בבית, זה הרבה יותר קל ומהיר מאשר להכין פסטה או רביולי.
ניוקי מתאים לכל רוטב, הוא רך ונימוח כמו ענן. 
הרוטב הוא חמאת עגבניות, השימוש בעגבניות שרי מקל ומזרז את כל התהליך – הן מתוקות ורכות,
אין צורך להוסיף סוכר ולתקן טעמים, מעט חמאה והרבה פרמז'ן ויש לכם את הרוטב הכי טעים בעולם.
יש יותר טוב מזה??
הכמות מתאימה ל-2 צלחות גדולות, אפשר בכיף להכפיל כמויות.

ניוקי עננים בחמאת עגבניות

מצרכים: (2 סועדים)
לניוקי:
6 תפו"א בינוניים – 600/650 גרם
220 גרם קמח לבן
1 ביצה
קורט מלח
מלח גס לאפייה

לחמאת עגבניות:
2 שיני שום
10 עגבניות שרי גדולות / 20 קטנות
טימין
30 גרם חמאה
מלח
פרמז'ן

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפזרים מלח על נייר אפייה על גבי תבנית ומניחים את התפו"א על המלח (לא שוטפים לפני), אופים בערך שעה עד שהם רכים.
3. לניוקי:
– מועכים את התפו"א בעודם חמים בעזרת מועך פירה (עדיף כמו כותש שום גדול כדי שלא היו גושים).
– יוצרים חור במרכז הפירה ושוברים ביצה, מערבבים מעט עם מזלג.
– מוסיפים את המלח ולאחר מכן את הקמח בחלקים ומתחילים ללוש ידנית עד לקבלת בצק רך (הבצק ישתה את כל הקמח שתתנו לו, אל תתפתו להוסיף עוד).
– מחלקים את הבצק לכמה חלקים ומרדדים כל חלק לנחשוש לא מאוד דק, חותכים לחתיכות בגודל ביס של ניוקי, מקמחים את כל הניוקי כדי שלא ידבקו.
– מי שאוהב יכול להשתמש במגרדת עץ של ניוקי להטבעת הצורה הקלאסית, גם מזלג יעשה עבודה יפה, אפשר גם בלי וישירות לבשל אותם ככה.
4. מרתיחים סיר עם מים ומלח.
5. לרוטב חמאת עגבניות:
– במחבת מטגנים בשמן זית שיני שום פרוסות.
– מוסיפים עגבניות שרי חצויות וטימין.
– מוסיפים 1/3 כוס מים ומכסים, מביאים לרתיחה עד שהעגבניות רכות.
– מוסיפים חמאה, מלח ואם יש צורך מעט סוכר.
– מוציאים את ענפי הטימין.
6. מבשלים את הניוקי, כל פעם כמות קטנה, ברגע שהם צפים לחכות 30 שניות וישירות להעביר לרוטב.
7. מערבבים מעט עד שהרוטב עוטף את הניוקי, מפזרים פרמז'ן מגורד ומערבבים בעדינות.
8. אוכלים חם עם אקסטרה פרמז'ן מעל.

אחסון וחיי מדף:
לאחר הכנתם מעבירים את הניוקי לתבנית מקומחת במרווחים ומקפיאים אותם, לאחר מכן מעבירים אותם לקופסא אטומה.
ניתן להקפיא לשבועיים-חודש קדימה את הניוקי ארוז בקופסא.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון