מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות
- הכנה: שעה וחצי
- אפייה: 15 דקות
- קל
- 16 יח'
בייגלה ירושלמי חם חם עם מילוי של גבינות.
אתם אוהבים את המתכונים של הבצקים ובצדק, הם קלים ומשגעים.
אני מבטיחה שגם המתכון הזה הוא שיחוק – קל וטעים.
אפשר למלא במה שרוצים, אני עשיתי את השילוב שאני הכי אוהבת.
יאללה לאפות!
מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות
מצרכים: (16 יח')
לבצק:
1 קג קמח
15 גרם שמרים יבשים (1 וחצי כפות)
5 כפות סוכר לבן
600 מ״ל מים
5 כפות שמן
2 כפיות מלח
למילוי גבינות:
200 גרם פתיתי עמק/מוצרלה
50 גרם בולגרית מעודנת
240 גרם גבינת טוב טעם
שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, מים ושמן.
2. לשים במהירות בינונית במשך 2 דקות ומוסיפים את המלח.
3. ממשיכים ללוש עוד 8 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
4. מעבירים לקערה משומנת את כדור הבצק ומעט משמנים את פני השטח שלו, מכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.
5. מחלקים ל-16 כדורים (100 גרם כ"א), מכדררים ומניחים על מגש מקומח ל-15 דקות התפחה.
6. מערבבים את תערובת הגבינות ביחד, אפשר להוסיף מעט מלח, תלוי טעם.
7. מחממים תנור ל-210 מעלות.
8. מרדדים כל כדור למלבן, מניחים לאורך המלבן פס דק של מילוי הגבינות, סוגרים את הבצק משני הצדדים, אחד על השני ליצירת מקל בייגלה.
9. טובלים כל מקל בייגלה בכלי עם מים ולאחר מכן ישירות בכלי עם שומשום כך שהמקל יהיה מצופה כולו.
10. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה את המקלות עם מעט מרווחים ואופים במשך 15-20 דקות.
11. לאחר אפייה מברישים במעט שמן זית.
12. אוכלים חם!
הערות:
1. הבצק מעט דביק, זה בסדר ככה הוא יוצא רך מבפנים, אל תתפתו להוסיף קמח.
2. בזמן הכנת המקלות ניתן לשמור אותם במקרר לפני ציפוי השומשום כדי שלא יתפחו יתר על המידה, לאחר מכן להוציא את כולם ולצפות.
אחסון וחיי מדף:
מכוסים בניילון נצמד, המקלות נשמרים בטמפ' חדר עד יומיים.
ניתן להקפיא את המקלות בקופסא אטומה עד שבועיים.
לפני הגשה לחמם ב-150 מעלות בתנור.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
לחם מחבת וחמאת שום אין טעים כמו לחם חם וחמאה טובה. לחם מחבת שמכינים בכמה דקות וחמאת שום טעימה בטירוף. המתכון הזה מככב בבלוג כבר שנתיים ובצדק, קל וטעים. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #bread #לחם #dinner #butter #garlicbutter #garlicbread
-
קראק פאי הרבה זמן רציתי להכין את הפאי הזה והוא יצא פשוט מדהים! השילוב של תחתית עוגיית שיבולת שועל עם המילוי הצ׳ואי של הסוכר והחמאה יוצר פאי מהחלומות. קינוח מושלם לסופ״ש! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #טארט #crumble_shir #crackpie #milkbar #pie #oatmeal #quaker
-
חלת מפתח כמו בכל שנה, אחרי פסח אופים חלת מפתח כסגולה לפרנסה טובה. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #challah #crumble_shir #חלה #חלות
מאפינס שוקולד הקלאסיקה האהובה על כולם – מאפינס שוקולד. נימוח וטעים עם אקסטרה שוקולד מעל. הכי כיף שמכינים הכל בקערה אחת ואפייה קצרה. אין מישהו שיכול לסרב לאחד כזה. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #chocolatemuffin #chocolate #muffins #muffin #cupcakes #cupcake