קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

מעוינים בצק עלים מלוח

מעוינים בצק עלים מלוח


יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות עם הבצק המטורף הזה.
בצק עלים הוא פשוט בצק מושלם, 
המתכון הזה אדיר כי הוא מתאים את עצמו אליכם!

אני הצעתי 3 אופציות טעימות למילוי (ואני אובייקטיבית לגמרי) אבל תרגישו חופשי להתפרע!
הבצק של מעדנות שמחולק מראש לריבועים עושה את החיים קלים בלי לשבור את הראש. 

מעוינים בצק עלים מלוח

מצרכים: (10 יח')
1/2 חבילת בצק עלים ריבועים של מעדנות
מוצרלה מגורדת
פרמז'ן מגורד
קוביות גבינה בולגרית
פלפל קלוי
קוביות דלעת/בטטה אפויות
טפנד זיתים

לקישוט:
בלסמי מצומצם
בצל ירוק קצוץ
עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
1. מפשירים במשך לילה במקרר את הבצק עלים.
2. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
3. מכל ריבוע יוצרים מעוין כמו בסרטון, זה גם שומר על המלית שלא תברח וזה גם יוצא וואו.
4. שימו לב לא לחתוך 2 פינות נגדיות כדי ליצור את המעוין.
5. מרכיבים לפי שכבות:
– מעוין קפרזה: מוצרלה, פלפלים קלויים.
– טפנד זיתים: מורחים בתוך הריבוע הפנימי טפנד, מוצרלה מגורדת מעל פרמז'ן מגורד.
– דלעת: מוצרלה מגורדת, קוביות דלעת אפויה, קוביות גבינה בולגרית ומעל פרמז'ן מגורד.
6. 
מורחים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות.
7. קישוטים:
– קפרזה: מזלפים מעט בלסמי מצומצם, מעט מלח אטלנטי ובזיליקום.
– דלעת: קוצצים בצל ירוק ומניחים מעל המאפה.

אחסון וחיי מדף:
הכי טוב לאכול באותו יום, אפשר להקפיא עד שבוע בלי הקישוטים בקופסא אטומה.
לפני הגשה לחמם מעט בתנור ב-100 מעלות ולקשט.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

Incorrect access token specified.

מתכונים אחרונים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *