crumble

מושלגות מייפל

העוגיות המנצחות שלי לראש השנה!
מרוב שהן טעימות הן יככבו אצלכם כל השנה.
אני לא חובבת קינוחים של דבש, אני גם לא אוהבת כל-כך לטבול תפוח בדבש זה אובר מתוק בשבילי.
העוגיות האלו הן במקום הדובשניות הקלאסיות, אחיינים שלי עפים עליהן בקטע אחר!
דקה אחרי שמניחים אותן על השולחן הן נגמרות.
אני ממליצה אפילו להכפיל כמויות מי שמארח או כתוספת למתנה לחג!

מושלגות מייפל

מצרכים: (35-45 עוגיות)
100 גרם חמאה רכה מאוד
130 גרם סוכר דמררה
1 ביצה
100 מ"ל מייפל
350 גרם קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
חצי כפית קינמון

לציפוי העוגיות:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה רחבה מועכים חמאה רכה עד לקבלת משחה, מוסיפים סוכר ומערבבים. 
3. מוסיפים מייפל ומערבבים.
4. 
מוסיפים ביצה ומערבבים עם מטרפה עד להטמעה מלאה.
5. 
 מוסיפים לבלילה קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון – מערבבים בעזרת לקקן רק עד לאיחוד.
6. 
מכדדרים כדורים בגודל פינג פונג (לא גדולים מאוד, העוגיות מכפילות את גודלן באפייה).
7. מצפים היטב כל כדור באבקת סוכר ומניחים על מגש עם נייר אפייה, מניחים במרווחים.
8. 
אופים במשך 10-12 דקות, העוגייה תכפיל את גודלה ותיסדק יפה.
9. מצננים היטב בטמפ' חדר, מי שאוהב יכול לפזר עוד אבקת סוכר.

אחסון וחיי מדף:
העוגיות נשמרות בקופסא אטומה היטב בטמפ' חדר, עד שבוע.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון