
אין כמו עוגה בחושה, כזאת שאפשר להכין בקערה אחת, לאפות ולזלול בהנאה.
אמא שלי קוראת לבננות שהופכות להיות מעט חומות דבש ואמא שלי תמיד אבל תמיד, צודקת.
הן באמת הופכות למתוקות יותר וחבל לזרוק אותן אם אפשר להכין מהן עוגה מדהימה!
עוגה בחושה, פרווה, קלילה וכיפית לסופ"ש או סתם לאמצע השבוע.
אפשר גם להכין כמאפינס זה יוצא מושלם!
מצרכים: (תבנית אינגליש 25 ס"מ)
2 בננות בשלות
100 מ"ל שמן
2 ביצים
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר דמררה
1 כוס קמח כוסמין 80% (אפשר גם כוסמין רגיל)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת קינמון
100 גרם שוקולד צ'יפס/אגוזים קצוצים (לא חובה)
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה גדולה מועכים את הבננות למחית, זה בסדר אם נשארים מעט גושים.
3. להוסיף שמן ולטרוף עם מטרפה.
4. להוסיף ביצים, כל פעם אחת ולטרוף עם מטרפה.
5. להוסיף סוכרים ולערבב.
6. להוסיף קמח מנופה, אבקת אפייה, קינמון ומלח ולערבב.
7. מוסיפים את השוקולד צ'יפס או התוספות ולפני שמערבבים מוסיפים מעליהם 1 כפית קמח, אח"כ מערבבים (הקמח עוזר לשוקולד צ'יפס לא לשקוע).
8. מוזגים לתבנית אינגליש או משומנת היטב או מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 30-35 דקות עד שהקיסם יוצא לח, אם נוגעים בעוגה היא יציבה למגע.
אחסון וחיי מדף:
עד 5 ימים עטופה בניילון נצמד בטמפ' חדר, או במקרר בקופסא אטומה.
מומלץ לחמם לפני אכילה שהשוקולד ימס מעט.
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.