אני הצעתי 3 אופציות טעימות למילוי (ואני אובייקטיבית לגמרי) אבל תרגישו חופשי להתפרע!
הבצק של מעדנות שמחולק מראש לריבועים עושה את החיים קלים בלי לשבור את הראש.
מצרכים: (מאפה אחד)
1/2 חבילת בצק פילאס מצונן במקרר
ממרח פסטו
100 גרם גבינת עמק מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת
למטבל שמנת חמוצה:
200 מ"ל שמנת חמוצה
אבקת שום גבישי
מיץ לימון
מלח
אופן ההכנה:
1. מפשירים במשך לילה במקרר את הבצק פילאס.
2. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
3. פותחים מחצית מהבצק על גבי נייר אפייה, מורחים ממרח פסטו על גבי כל המלבן (תשתמשו בפסטו איכותי וטעים זה משפיע על כל הטעם של המאפה).
4. מפזרים עמק מגורדת וחתיכות בולגרית.
5. מגלגלים לרולדה מהצד הצר של המלבן ומסובבים את הרולדה סביב עצמה ליצירת שבלול כמו בסרטון.
6. שמים את המאפה על גבי נייר אפייה בתבנית, חורצים חריצים במרווחים על גבי השבלול בצק.
7. מורחים בביצה טרופה ואופים במשך 40-45 דקות, מצננים בטמפ' חדר.
7. מכינים את המטבל – מערבבים היטב הכל בקערה וטועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
8. מגישים כשהמאפה מצונן יחסית ולא חם ישירות מהתנור אחרת כשנחתוך הוא לא יהיה אפוי.
אחסון וחיי מדף:
הכי טוב לאכול באותו יום, אפשר להקפיא עד שבועיים.
לפני הגשה לחמם מעט בתנור ב-150 מעלות.