לינזר פירות יער
31/01/2023
לינזר פירות יער
- הכנה: 30 דקות
- אפייה: 20 דקות
- קל-בינוני
- 12 סועדים
חיתוכיות זה מתכון משגע.
לא משנה באיזו וורסיה תעשו זה תמיד יוצא טעים, נראה מדהים והכי חשוב קליל להכנה.
הלינזר המקורי הוא עם פטל, אני הכנתי עם מיקס פירות יער כי זה לרוב מה שתמצאו בסופר ולמי מאיתנו יש כוח לאתר רק פטל?
אני רוצה שתאפו ושיהיה לכם קל.
כמעט כל הפירות הקפואים יתאימו פה, זה לטעמכם.
זאת החיתוכית האהובה עליי ביותר, תהנו!
לינזר פירות יער
מצרכים: (תבנית מלבנית 35*25)
לבצק הפריך:
280 גרם קמח
150 גרם חמאה
1 ביצה
80 גרם סוכר לבן
חופן שקדים פרוסים (לא חובה)
לריבה:
500 גרם מיקס פירות יער קפואים
חופן סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
אופן ההכנה:
מכינים את הריבה:
בקלחת שמים את מיקס פירות היער וחופן סוכר, בערך 4 כפות.
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה לבעבוע עדין עד לצמצום הנוזלים. מקררים בטמפרטורת חדר עד לשימוש.
מכינים את הבצק פריך:
1. במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד רק עד שנוצרים פירורים לא מעבר.
2. מוציאים לקערה נפרדת בערך 1/3 מהתערובת ומשאירים במקרר (זה יהיה הקראמבל מעל הריבה).
3. לשארית התערובת במערבל מוסיפים סוכר ומערבבים, מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד את הפירורים.
4. משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור בחום 170 מעלות למשך 8-10 דקות עד להזהבה קלה.
5. מוציאים ומקררים בטמפטורת חדר.
6. לא חובה:
לקראמבל שהשארנו בצד מוסיפים שבבי שקדים ומפוררים ביחד עם התערובת, אני מאוד ממליצה לא לוותר זה נותן קראנציות.
7. מורחים על תחתית הבצק הפריך את הריבה שהכנו, מפזרים מעל את תערובת הקראמבל ואופים בחזרה ב-170 מעלות למשך 10-14 דקות, אנחנו לא רוצים שזה יתקשה מדי.
אחסון וחיי מדף:
עד שבוע בקופסא אטומה בטמפטורת חדר בחורף, בקיץ במקרר.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
בואו לאינסטגרם!
Incorrect access token specified.
כתיבת תגובה