תשכחו מפסטה ברוטב שמנת בטטה, הגיע הזמן לגוון קצת. פסטה בקרם דלעת! הדלעת מיני מתוקה מראש, לכן היא תחליף מעולה דל קלוריות לבטטה. צולים את הדלעת בתנור, עם מרווה, שום ושאלוט… טוחנים וזהו! מוסיפים קצת שמנת, קצת חמאה ומלא פרמז'ן. הפסטה הזאת תכבוש אתכם, היא קרמית וטעימה בטירוף.
לינגוויני בקרם שמנת דלעת
מצרכים: 250 גרם פסטה לינגוויני/ספגטי 1/2 מיכל שמנת לבישול 15% 20 גרם חמאה פרמז'ן מגורד צ'ילי גרוס
לקרם דלעת: 1/4 דלעת מיני 2 בצלי שאלוט ראש שום שמן זית מלח, פלפל עלי מרווה (לא חובה)
אופן ההכנה: 1. מכינים את קרם הדלעת: – בתבנית רחבה מניחים פרוסות דלעת עבות יחסית, שאלוט שלם, ראש שום שלם (חותכים מעט מהחלק העליון שלו). – מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ועלי מרווה.. – מעבירים לתנור ל-180 מעלות עד שהדלעת נהיית רכה, בערך 45 דקות עד שעה. 2. מעבירים את כל הירקות לבלנדר, מוסיפים שמנת לבישול ומעט מלח – טוחנים עד לקבלת קרם חלק. 3. במחבת שמים את קרם הדלעת המוכן, חמאה ומערבבים על אש נמוכה. 4. מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים עד הפסטה עד לרמת אל דנטה. 5. מעבירים ישירות מהמים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מוסיפים ממי הבישול של הפסטה מצקת מלאה לרוטב. 6. מערבבים היטב, מוסיפים פרמז'ן ומערבבים שוב. 7. מגישים עם עוד פרמז'ן ומעט צ'ילי גרוס.
כתיבת תגובה