אני הכי אוהבת להכין לחמניות מהבצק של החלות.
הבצק הזה מושלם ללחמניות, הן יוצאות אווריריות ורכות, נשמרות לאורך זמן.
הלחמניות מתאימות להכל!
לכריכים של הבוקר, לבראנץ' של שבת, לטוסט בערב ולשניצל של שישי.
הקליעה ללחמניית 8 מאוד קלה, צריך לזכור רק לקמח מעט לפני שקולעים.
מצרכים: (14 לחמניות)
1 קילו קמח לחם (לא חובה אבל מומלץ)
20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
9 כפות סוכר לבן
500 מ"ל מים
140 מ"ל שמן
1 כף מלח
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים וסוכר ומערבבים קלות עם מזלג.
2. מוסיפים קמח מנופה ולשים במהירות איטית עד שהבצק מתחיל להתגבש, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן עד לספיגה מלאה.
3. מוסיפים מלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות.
הבצק יהיה רך ומתוח, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש.
4. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד לתפיחה במקרר ללילה/לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. קליעת הלחמניות:
– מחלקים את הבצק, כל חלק במשקל 120-130 גרם ומניחים בצד, מכסים במגבת בערך 20 דקות.
– מרדדים כל חלק למלבן דק עם מערוך ומגלגלים לגליל, זה נותן אווריריות לרצועה.
– מתחילים ישירות לרדד כל רצועה של בצק לרצועה ארוכה.
– קולעים כמו בסרטון את הלחמנייה.
7. מכינים 2 קערות: אחד עם שומשום ואחת עם מים ו-2 כפות סילאן (לערבב היטב).
8. טובלים כל לחמנייה קודם כל בקערה עם המים והסילאן (לטבול היטב לכיסוי מלא), אח"כ מעבירים ישירות לקערת השומשום ומצפים את הלחמנייה היטב מכל הכיוונים.
9. מניחים את הלחמניות אחת ליד השנייה, על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכסים במגבת/שקית לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
10. מחממים תנור ל-180 מעלות.
11. אופים במשך 15-20 דקות.
אחסון וחיי מדף:
אפשר לעטוף כל לחמנייה בניילון נצמד ולהקפיא.
להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם בתנור ב-100 מעלות לפני הגשה/לחמם את הלחמנייה במיקרו עטופה במגבת מטבח.
* ניתן להקפיא לשבועיים-חודש קדימה.