אין כמו לחמניות טריות ישירות מהתנור. לחמניות קוואקר הן רכות ביותר, אידיאליות לכריכים! אפשר להשתמש בקוואקר להכנה מהירה ואפשר בקוואקר רגיל דק. לפתוח את הבוקר עם לחמנייה, גאודה, עגבנייה ופסטו – שלמות!
לחמניות קוואקר
מצרכים: (10 יח') 500 גרם קמח 100 גרם קוואקר להכנה מהירה 6 גרם שמרים יבשים 1/4 כוס סוכר לבן 1 כף דבש 1/3 כוס שמן קנולה 2 ביצים 225 מ"ל מים 1 כפית מלח
ביצה טרופה קוואקר וגרעיני דלעת לקישוט
אופן ההכנה: 1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים מלבד המים ומתחילים ללוש, מוסיפים את המים בהדרגה. 2. ממשיכים לישה עוד 10 דקות, עד שהבצק נהיה אלסטי ומתוח. 3. מעבירים את הבצק ככדור לקערה מעט משומנת להתפחה בטמפ' חדר עד להכפלת הנפח (אפשר להתפיח לילה במקרר). 4. מוציאים לבצק אוויר ומחלקים ל-10 חלקים (100 גרם כל כדור), מכדדרים כל אחד ומעבירים לתבנית להתפחה עד להכפלת הנפח. 5. מחממים תנור ל-175 מעלות. 6. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים ציפוי של מיקס קוואקר וגרעיני דלעת. 7. אופים במשך 20 דקות עד שהלחמניות זהובות ותפוחות יפה. 8. מצננים בטמפ' חדר ואוכלים.
אחסון וחיי מדף: לאחר צינון מלא עוטפים כל לחמנייה בניילון נצמד. אפשר לשמור עד 4 ימים בטמפ' חדר או להקפיא, לחמם בתנור ב-150 מעלות.
כתיבת תגובה