crumble

לחמניות פיצה



לחמניות שמנמנות ואווריריות במילוי פיצה.
שימו איזו תוספת שאתם אוהבים. חלק עשיתי בלי כלום, וחלק עם תירס/זיתים.
המתכון של הבצק הוא של החלות ומי שמכין אותו קבוע יודע שהוא בצק שמרים מושלם ונוח לעבודה, בלי חמאה וביצים כי באמת שאין צורך.
תכפילו כמויות זה יוצא פגז.


לחמניות פיצה


מצרכים: (12 לחמניות)

לבצק:
500 גרם קמח לחם/פיצה (לא חובה אבל מומלץ)
10 גרם שמרים יבשים 
40 גרם סוכר לבן
250 מ"ל מים 
70 מ"ל שמן 
½ כף מלח

למילוי:
רוטב מוכן לפיצה/בקבוק פסאטה של מוטי (לערבב עם מעט מלח ושום גבישי)
גבינה מגורדת (מוצרלה/עמק)
תוספות מה שאוהבים


אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לבצק.
2. לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 12 דקות, הבצק יהיה רך ומתוח, אם הוא נראה גבשושי להמשיך ללוש עוד דקה שתיים.
3. מוציאים מהמיקסר ומכדררים לכדור, זה בסדר אם הוא מעט דביק.
4. מעבירים לקערה משומנת מעט את כדור הבצק ומכסים במגבת/ניילון נצמד לתפיחה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
5. אחרי הכפלת הנפח מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים לשיש.
6. קליעת הלחמניות:
– מחלקים את הבצק, כל חלק במשקל 70-80 גרם.
– מרדדים כל חלק בצק למלבן, בחלק העליון מניחים כפת רוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה מגורדת ותוספת שאוהבים (שימו לב לכמויות בסרטון, לא להגזים).
– מרימים את החלק העליון וסוגרים עד מחצית המלבן (ראו סרטון), מהדקים טוב מסביב לסגירה הדוקה.
– את החלק התחתון חוצים לרצועות לאורך ומגלגלים את הלחמנייה על גבי הרצועות. חוזרים ככה על כל חלקי הבצק.
7. 
מחממים תנור ל-175 מעלות.
8. מניחים את הלחמניות בתבנית על גבי נייר אפייה לתפיחה שנייה של שעה. 
9. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים במשך 20 דקות.


אחסון וחיי מדף:
מומלץ לכסות את הלחמניות במגבת לאחר האפייה לשמירה על הרכות והטריות.
אפשר להקפיא לאחר אפייה, לעטוף בניילון נצמד היטב, עד חודש.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: