לחמניות בגט, קלילות ופשוטות להכנה. רכות מבפנים, פריכות מבחוץ. מעין שילוב של חלה ובגט, כל הכיף בלחמנייה אחת! הן מתאימות להכל שתדעו: לכריכים בבוקר, לארוחת ערב ולאירוח בבראנץ'. הן אפילו מתאימות עם נוטלה בפנים, אל תשאלו איך אני יודעת.. התחלה מעולה למי שחושש לאפות או להכין לחמניות, אי אפשר לטעות עם הבצק הזה!
לחמניות בגט
מצרכים: (10 לחמניות) 500 גרם קמח 8 גרם שמרים יבשים 40 גרם סוכר לבן 30 מ"ל שמן קנולה 280 מ"ל מים קרים 30 גרם חמאה רכה 10 גרם מלח
לבישול: קופסא/סיר עם מים רותחים 2 כפות סודה לשתייה
מלח ים אטלנטי חמאה
אופן ההכנה: 1. מכינים את הבצק: – בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, שמן ומים, לשים במשך דקה עד לקבלת בצק. – מוסיפים חמאה ומלח ולשים עוד 10 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד, ללא גבשושיות. – יוצרים כדור ומניחים בקערה מקומחת להתפחה עד להכפלת הנפח. 2. מחממים תנור ל-200 מעלות. 3. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים (מי שרוצה לדייק כל לחמנייה שוקלת 100 גרם). 4. מכדדרים לכדור יפה וחלק ומניחים בצד מתחת למגבת בערך 20 דקות. 5. מרדדים כל כדור למלבן דק, מועכים מעט את הקצה התחתון של המלבן ומגלגלים לגליל הדוק. 6. מרדדים את הגליל ממש מעט ומהדקים את הקצוות לקבלת קצה מחודד. 7. מניחים על תבנית עם נייר אפייה להתפחה שנייה. 8. ממלאים מים רותחים בקערה/בסיר ומוסיפים סודה לשתייה, מערבבים היטב עד שהכל נמס. 9. בעזרת כף מחוררת מעבירים בזהירות כל לחמנייה למים הרותחים וטובלים היטב, מסננים ממים עודפים ומחזירים לתבנית האפייה. 10. חורצים כל לחמנייה בעזרת סכין חדה, 4 חריצים באלכסון. 11. מפזרים מעט מלח אטלנטי. 12. אופים במשך 25 דקות עד לקבלת לחמניות שחומות ויפות.
אחסון וחיי מדף: בפריזר הלחמניות נשמרות עד שבועיים עטופות בניילון נצמד. בטמפ' חדר עד יומיים/שלושה עטופות בניילון נצמד, מומלץ לחמם מעט לפני.
כתיבת תגובה