crumble

לחמניות אצבע


לחמניות חמות מהתנור, מקושקשת רכה, גבינת שמנת, חסה ועגבנייה – קניתי אתכם??
הלחמניות האלו הן הצלחה מסחררת, פעם בשבוע אני מכינה אותן והן מתחסלות.
אתם לא מבינים כמה קל להכין לחמניות! הן טעימות אפילו ככה, בלי כלום עם מעט חמאה.
אפשר להקפיא אותן והן נשמרות מצוין, מתאימות לכריכים של בית ספר או לכל ארוחה.

לחמניות אצבע

מצרכים: (16 יח')
1 ק"ג קמח
10 גרם שמרים יבשים
7 כפות סוכר לבן
1/2 כוס שמן קנולה
520 מ"ל מים
1 כף מלח

ביצה טרופה
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר, מים וקמח – לשים עד שהבצק מתחיל להתגבש.
2. מוסיפים שמן בהדרגה וממשיכים ללוש עוד 2 דקות.
3. מוסיפים מלח וממשיכים לישה עוד 10 דקות, עד שהבצק נהיה אלסטי ומתוח.
4. מעבירים את הבצק ככדור לקערה מעט משומנת להתפחה בטמפ' חדר עד להכפלת הנפח.
5. מוציאים לבצק אוויר ומחלקים ל-16 חלקים (100 גרם כל כדור), מכדדרים כל אחד, מכסים להתפחה של 5 דקות.
6. מרדדים כל כדור למלבן, מגלגלים לגליל ומהדקים את הקצה הפתוח, מרדדים מעט כדי שלא תיפתח הלחמנייה, לא להאריך את הלחמנייה!
7. מניחים על מגש עם נייר אפייה במעט מרווחים להתפחה, על להכפלת הנפח.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
9. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום (אפשר בלי כלום או ציפוי אחר לבחירתכם).
10. אופים במשך 20 דקות עד שהלחמניות זהובות ותפוחות יפה.
11. מצננים בטמפ' חדר ואוכלים. 

אחסון וחיי מדף:
לאחר צינון מלא עוטפים כל לחמנייה בניילון נצמד.
אפשר לשמור עד 4 ימים בטמפ' חדר או להקפיא, לחמם בתנור ב-150 מעלות.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון