לחם פורים מרוקאי
- הכנה: שעתיים
- אפייה: 20 דקות
- בינוני
- 4 כיכרות בינוניות
כשמגיע פורים, זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו – על הלחם של אמא.
זאת מסורת של יהודי מרוקו וזאת מסורת אצלנו במשפחה כבר דורי דורות
אמא שלי מכינה לכל אחד כיכר קטנה וזה לא מעט אנשים כן? 20 מבוגרים וילדים, כל אחד מקבל כיכר משלו עם הביצה כמובן.
הביצה הקשה במרכז מסמלת את העין של המן הרשע – כל אחד תולש את הביצה מן הלחם ואומר "ארור המן".
ממי, סבתא שלי, לא הייתה מכינה את הלחם מתוק או מקושט בשקדים, לכן ככה אמא שלי מכינה – הוא עם ניחוח של אניס והוא רך כמו ענן.
מתכון משפחתי אומר הכל, הוא מלא באהבה.
מהמשפחה שלי לשלכם.
לחם פורים מרוקאי (נגולה)
מצרכים: (4 כיכרות בינוניות)
500 גרם קמח
6 גרם שמרים יבשים
1 ביצה L
1/4 כוס שמן
1/2 כף גרגירי שומשום
1/2 כף זרעי אניס
1/4 כפית מלח
230 מ"ל מים
75 גרם סוכר לבן
4 ביצים קשות
חלמון להברשה
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים שמרים, סוכר ומים ומערבבים.
2. מוסיפים קמח, תבלינים, ביצה, שמן ומלח ולשים במשך 8 דקות עד שהבצק נהיה רק ואלסטי.
3. משמנים מעט קערה ומעבירים את הבצק לתפיחה, במשך שעה וחצי ערך או עד להכפלת הנפח.
4. מחממים תנור ל-175 מעלות.
5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומכל חלק מוציאים כדור קטן בגודל פינג פונג שישמש ל-2 רצועות מעל הביצה.
(190 גרם כל כדור, ו-15 גרם כל רצועה – סה"כ 30 גרם)
7. כל כדור מכדררים יפה ומשטחים מעט עם כף היד.
8. מכינים את הצורה:
– חורצים חתכים/חריצים כמו בסרטון: צפון, דרום, מזרח ומערב.
– בין 2 חתכים עושים עוד חתך: צפון מזרח, דרום מזרח, צפון מערב, דרום מערב – ככה שנוצרת שמש.
– כל קצה שנוצר חוצים באמצע אופקי בעזרת מספריים, ככה שנוצרות 2 שכבות לכל קצה.
9. מניחים ביצה במרכז הכדור ומשקיעים אותה מעט (מניחים לרוחב ולא לגובה כדי שלא תיפול בזמן האפייה).
10. מרדדים 2 רצועות מהבצק שהשארנו בהתחלה ועוטפים את הביצה (יוצרים סימן של פלוס מעליה) ומחברים את קצה הבצק לכדור.
10. מורחים בחלמון ואופים במשך 20 דקות עד שהמאפה נהיה זהוב ויפה.
אחסון וחיי מדף:
עטוף בניילון נצמד במקרר במשך יומיים, במקפיא בלי הביצים עד שבועיים/שלושה עטוף בניילון נצמד.
להפשיר ולחמם בתנור ב-100 מעלות.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
עוגת שוקולד צ׳יפס עוגה קלה לסופ״ש, מלאה בשוקולד ורכה כלכך. היא מעולה עם צ׳אנקים של שוקולד מריר אבל תשימו איזה שאתם אוהבים. 10 דקות ושלחתם אותה לתנור, נשאר להכין קנקן תה ולחכות 😗 המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #chocolatechip #chocolate #cake #cakes #chocolatechipcake