לפעמים בא לנו משהו מנחם וטעים, שלא ייקח הרבה זמן ובלי הרבה עבודה.
4 מצרכים בלבד לבצק ואתם בגן עדן!
מכינים את הבצק בקערה, בלי התפחה, בלי שמרים וצ'יק צ'ק.
מתכון קליל ואפשר לשחק ולהוסיף איזה תוספות שתרצו, איזה גבינות שתרצו!
מצרכים: (8 יחידות)
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
100 מוצרלה מגורדת למילוי (לא חובה)
ממרח חמאת שום:
2 שיני שום
50 גרם חמאה רכה
חופן פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הלחם:
– בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ושמנת חמוצה, לשים היטב ומניחים בצד מכוסה במגבת כ-5 דקות.
2. מכינים את חמאת השום:
– טוחנים את כל המצרכים ביחד ומניחים בצד.
3. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות.
4. אם בוחרים למלא בגבינות מניחים במרכז כל חלק, 2 כפיות מוצרלה וסוגרים חזרה לכדור.
5. מרדדים לקבלת פיתה קטנה.
6. במחבת חמה עם שמן זית, מניחים כל פעם פיתה אחת ומטגנים היטב עד להשחמה יפה מ-2 הצדדים.
7. מוציאים לצלחת ומורחים כפית של ממרח חמאת השום.
אחסון וחיי מדף:
אם מכינים מראש לאירוח, מכינים את הלחם ולא מורחים את חמאת השום.
לפני הגשה מחממים מעט בתנור ב-100 מעלות ומורחים את חמאת השום.