crumble

לחם מחבת חמאת שום

לפעמים בא לנו משהו מנחם וטעים, שלא ייקח הרבה זמן ובלי הרבה עבודה.
 4 מצרכים בלבד לבצק ואתם בגן עדן!
מכינים את הבצק בקערה, בלי התפחה, בלי שמרים וצ'יק צ'ק.
מתכון קליל ואפשר לשחק ולהוסיף איזה תוספות שתרצו, איזה גבינות שתרצו!

לחם מחבת חמאת שום

מצרכים: (8 יחידות)
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) 

100 מוצרלה מגורדת למילוי (לא חובה)

ממרח חמאת שום:
2 שיני שום
50 גרם חמאה רכה
חופן פטרוזיליה

אופן ההכנה:
1. מכינים את הלחם: 
– 
בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה ושמנת חמוצה, לשים היטב ומניחים בצד מכוסה במגבת כ-5 דקות.
2.
מכינים את חמאת השום:
– טוחנים את כל המצרכים ביחד ומניחים בצד.
3. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות.
4. אם בוחרים למלא בגבינות מניחים במרכז כל חלק, 2 כפיות מוצרלה וסוגרים חזרה לכדור.
5. מרדדים לקבלת פיתה קטנה.

6. במחבת חמה עם שמן זית, מניחים כל פעם פיתה אחת ומטגנים היטב עד להשחמה יפה מ-2 הצדדים.

7. מוציאים לצלחת ומורחים כפית של ממרח חמאת השום.

אחסון וחיי מדף:
אם מכינים מראש לאירוח, מכינים את הלחם ולא מורחים את חמאת השום.
לפני הגשה מחממים מעט בתנור ב-100 מעלות ומורחים את חמאת השום.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון