crumble

לחם מחבת וגבינות

אני תמיד מחפשת פתרונות קלים ומהירים בשביל לגוון את ארוחות הערב שלנו.
איך אמר אח שלי שלשום? "נמאס לי מהארוחות ערב האלו של החביתה"
אז חופש גדול, בא לנו לפנק ולהתפנק בעצמנו בארוחת ערב כיפית שלא מצריכה יותר מדי מאמץ.
לחם מחבת זה בצק פטנט מדהים, הוא עובד עם הכל!
בלי לישה ארוכה, בלי התפחה, אפשר למלא באיזה גבינות שאתם אוהבים, שימו את כל הגבינות שנשארו לכם במקרר.
שימו לב לא להשתמש בגבינות עם המון נוזל כמו קוטג' לדוגמא, תעדיפו גבינות יציבות יותר, גם גבינה לבנה תתאים.
היחידות יוצאות גדולות, אפשר לעשות אותן קטנות יותר בשביל הילדים.

לחם מחבת וגבינות

מצרכים: (4 יחידות)
לבצק:
250 גרם קמח
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כפות שמן זית
קורט מלח

למילוי גבינות:
120 גרם גבינת שמנת 16%
100 גרם בולגרית מעודנת 5%
100 גרם מוצרלה מגורדת
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
– בקערה מערבבים את כל המצרכים.
– לשים עם הידיים דקה או שתיים עד לקבלת בצק אחיד.
– לכסות את הבצק בתוך קערה ולתת לו לנוח 20 דקות 
2. בקערה מערבבים את כל מרכיבים המילוי.
3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע יחסית דק אבל לא מדי.
4. במרכז הריבוע מניחים 2 כפות ממילוי הגבינות ומשטחים מעט.
5. סוגרים את הבצק כמו מעטפה – קודם כל הצדדים אחד על השני ואז את החלק התחתון ועליו את החלק העליון.
6. מטגנים במחבת עם שמן זית כל ריבוע משני צדדיו עד להשחמה יפה, עדיף לטגן על אש לא גבוהה מדי שלא ישרף. 
7. אוכלים חם!

אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין את הלחמים בצהריים ולחמם בתנור לפני ארוחת הערב.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון