crumble

לזניית מצות קלאסית


אחד המתכונים הכי קלים לפסח, 15 דקות ויש לכם ארוחה חלומית!
גם מי שלא אוהב מצות יעוף על הלזניה, אי אפשר אפילו לזהות מרוב שזה רך וואו.
במקום בשמל שלוקח זמן המילוי הוא רוטב עגבניות וגבינת ריקוטה, היא קרמית ומושלמת ואיך אפשר בלי מוצרלה?
אני הוספתי תרד, תרגישו חופשי להוסיף מה שאתם אוהבים.
איזה מחמאות אתם הולכים לקבל!

לזניית מצות קלאסית

מצרכים: (תבנית מלבנית 20/30)
1/2 חבילת מצות
300 גרם מוצרלה מגורדת

לרוטב הלבן:
250 גרם ריקוטה
250 מ"ל שמנת 15% (אפשר גם יותר אחוזי שומן)
1/2 חבילת תרד קצוץ
50 גרם מוצרלה מגורדת 
מלח ופלפל שחור

לרוטב עגבניות:
1 קופסת שימורים עגבניות / 1/2 בקבוק עגבניות פסאטה
1.5 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות / כפית גדושה שום גבישי
מלח ופלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מרטיבים את המצות היטב (הן צריכות להיות גמישות אבל לא להיקרע) ומניחים בערמה על מגבת ומכסים.
3. מערבבים את כל המצרכים לרוטב עגבניות בקערה.
4. מערבבים את כל המצרכים לרוטב הלבן בקערה נפרדת.
5. מרכיבים:
– שכבה תחתונה של מצות (בערך מצה ושליש).
– שכבה של רוטב עגבניות.
– שכבה של רוטב לבן ומעט לערבב.
– מוצרלה מגורדת.
– חוזר חלילה על כל השכבות (מהמתכון יוצא 3 שכבות + שכבה עליונה), לדאוג לסיים את כל הרוטב עגבניות אבל להשאיר רוטב לבן לשכבה העליונה.
– שכבה עליונה: מצות, רוטב לבן ומוצרלה מגורדת (בלי רוטב עגבניות).
6. אופים בחום של 180 מעלת במשך חצי שעה.

* בניגוד ללזניה רגילה שעדיף לחכות מעט כדי שהיא תתייצב בשביל לחתוך ולאכול, את הלזניית מצות אפשר ישירות להגיש מהתנור ולאכול.

אחסון וחיי מדף:
במקרר מכוסה בניילון נצמד עד יומיים.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

בואו לאינסטגרם!

מתכונים אחרונים: