קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

לזנייה פריסטייל

לזנייה פריסטייל

התחשק לי להכין לזנייה, אבל קצת יותר מגניבה ובלי בשמל.
אין טעים כמו בשמל, נכון, אבל לפעמים לא בא לך לעמוד ולבשל ואתה רוצה להכין משהו פשוט וזריז.
את הרטבים מערבבים בקערה, את הפסטה מבשלים מעט ומרכיבים איך שרוצים – זה כל היופי! זה פריסטייל!
קרעים של פסטה, עם קרם ריקוטה ורוטב עגבניות שמנת מושלם, עם נגיעת מוצרלה – פיקס.
תרגישו חופשי להכין פסטה טרייה או להשתמש בעלי לזנייה, הכל הולך כאן.
לגלות לכם סוד?
גם פסטה כונכיות או כל פסטה חלולה תהיה מדהימה!

לזנייה פריסטייל

מצרכים: (תבנית 20/30)
1/2 חבילת דפי לזנייה / בצק פסטה מוכן (מתכון בהערות)
100 גרם מוצרלה מגורדת

לרוטב עגבניות:
1/2 בקבוק פאסטה (רוטב עגבניות)
2 כפיות סוכר לבן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית צ'ילי גרוס
2 שיני שום כתוש
אורגנו / בזיליקום

לרוטב הלבן:
200 מ"ל שמנת להקצפה 38% 
1/2 1 כפות קמח 
קורט מלח
אגוז מוסקט

לקרם ריקוטה:
200 גרם ריקוטה
1 חלמון
50 גרם פרמז'ן מגורד
אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל המצרכים של רוטב העגבניות.
2. בקערה מערבבים את כל המצרכים של הרוטב הלבן.
3. בקערה מערבבים את כל המצרכים לקרם ריקוטה, אפשר להעביר בשלב זה לשק זילוף או להשתמש אח"כ עם כפית.
4. מבשלים עלי פסטה במים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן ומוציאים לתבנית גדולה עם מים קרים, הפסטה תחכה במים עד להרכבה.
– פסטה טרייה צריכה 2 דקות בישול.
– פסטה קנויה צריכה בישול עד לרמת אל דנטה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מורחים 3 כפות מהרוטב הלבן על גבי תחתית התבנית על מנת שהפסטה לא תידבק.
7. בעזרת הידיים מנקים מהפסטה את שאריות המים הקרים ומניחים איך שרוצים בתבנית.
8. במרווחים מזלפים את הקרם ריקוטה.
9. מוזגים את רוטב העגבניות.
10. מוזגים את שארית הרוטב הלבן.
11. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 25 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה יפה ובעבוע עדין של המוצרלה.

הערות – הכנת בצק פסטה ביתי:
מצרכים:
150 גרם קמח פסטה / קמח סמולינה
1 ביצה +  חלמון
קורט מלח
– לשים את כל המצרכים במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים.
– מכסים בניילון נצמד וממתינים 20 דקות.
– מרדדים במכונת פסטה, כל פעם רבע בצק, עד לקבלת עלה דק (אני משתמשת במכונה של מרקטו ומרדדת עד עובי מספר 7).
– ממשיכים עם המתכון אותו דבר.

אחסון וחיי מדף:
במקרר עד 3 ימים עטוף בניילון נצמד.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *