קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

כרוכיות של לידיה

כרוכיות של לידיה

אנחנו תמיד מגיעים לבית של ההורים שלי, פותחים את הארון מעל התנור ובודקים אם בקופסא מתכת יש עוגיות, תמיד יש כמובן.
כשאמא שלי מכינה כרוכיות זה נגמר בשנייה, ההתנפלות היא מיידית.
חלק אוהבים את האוריגינל שזה ריבה עם אגוזים, חלק שוקולד עם חלווה, חלק עם תמרים.
אני הכנתי את השוקולד, קלאסיקה על זמנית.
אין כמו המתכונים של אמא שלי!

כרוכיות של לידיה

מצרכים: (3 רולדות)
500 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
10 גרם אבקת אפייה
60 גרם אבקת סוכר
140 מ״ל חלב
קורט מלח
40 מ״ל שמן רגיל

למילוי:
ממרח שוקולד נוטלה או השחר
ממרח תמרים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, חמאה קרה חתוכה לקוביות, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
2. מערבבים עד שנוצרים פירורים קטנים.
3. מוסיפים חלב, שמן וקורט מלח ומערבבים רק לקבלת בצק, לא מעבר.
4. מאחדים לדיסקית שטוחה ועוטפים בניילון נצמד, מקררים לפחות שעתיים במקרר.
5. מדליקים תנור לחום של 170 מעלות, סטטי.
6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, עובדים על נייר אפייה – מקמחים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה למלבן עד לקבלת בצק דק (הבצק רך מדי לעומת בצק פריך, תרדדו רק על נייר אפייה).
7. מורחים שכבה נדיבה של ממרח שוקולד או תמרים ומגלגלים בעדינות לרולדה, אפשר להיעזר בנייר האפייה אבל הבצק מאוד נוח לעבודה. 
8. בעזרת נייר האפייה מעבירים לתבנית את כל הרולדות, חורצים חריצים בעומק חצי סנטימטר ואופים במשך 20 דקות.
9. העוגיות צריכות להישאר לבנות יחסית וזהובות.
10. מקררים בטמפרטורת חדר ומנפים אבקת סוכר מעל.
11. חותכים לעוגיות בחריצים שחרצנו לפני האפייה.
12. מצננים היטב לפני אחסון.

הערות:
* לפרווה:
– במקום חמאה להשתמש בנטורינה או מחמאה באותה כמות (לא מרגרינה, זה לא הולך טוב).
– במקום חלב לשים מים באותה כמות.
– במקום נוטלה שהיא חלבית אפשר שוקולד השחר.
* בבקשה לא לייבש את העוגיות! הן הרבה פחות טעימות כשהן יבשות.

אחסון וחיי מדף:
עד שבוע וחצי/שבועיים בקופסא אטומה בטמפרטורת חדר.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *