מצרכים: (6 סועדים)
כרובית בינונית
שמן זית
צ'ילי גרוס יבש
אבקת שום גבישי
מלח
פלפל שחור
להגשה:
2 גביעי יוגורט יווני 6% שומן
דבש
בצל ירוק קצוץ
צנוברים קלויים
מלח אטלנטי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2. מפרקים את הכרובית לראשים קטנים ושוטפים היטב במים.
3. מניחים את הכרוביות על תבנית עם נייר אפייה, בוזקים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור, תבלין שום וצ'ילי גרוס.
4. אופים במשך חצי שעה עד שהכרוביות צלויות היטב.
5. בצלחת הגשה שמים את היוגורט ומורחים אותו מעט ליצירת עיגול.
6. מסדרים את הכרוביות על גבי היוגורט.
7. בוזקים דבש בנדיבות, מפזרים צנוברים קלויים ובצל ירוק קצוץ לקישוט.
7. מפזרים מלח אטלנטי ועוד צ'ילי גרוס לאוהבי החריף.
אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין את הכרוביות לפני הגשה ולשמור במקרר, לחמם מעט לפני הגשה ולצלחת במקום.