קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

כרוביות צלויות על יוגורט יווני

כרוביות צלויות על יוגורט יווני


אני מאוד אוהבת כרובית, זה ירק עם כל-כך הרבה פוטנציאל ואופציות למתכונים טעימים.
אני מכינה כרובית בתנור עם טחינה, לפעמים פשטידה ולפעמים כרובית מוקרמת.
הפעם התחשק לי לקחת את הכרובית למקום אחר – לסלט קר עם יוגורט!
הכרובית צלויה בתנור עם קצת צ'ילי ובסוף מעל היוגורט הקר עם דבש יוצאת מנה מושלמת!!
הסלט מתאים לפינוק כארוחת ערב מזינה או לאירוח בבראנץ' הבא שלכם.

כרוביות צלויות על יוגורט יווני

מצרכים: (6 סועדים)
כרובית בינונית
שמן זית
צ'ילי גרוס יבש 
אבקת שום גבישי
מלח
פלפל שחור

להגשה:
2 גביעי יוגורט יווני 6% שומן
דבש
בצל ירוק קצוץ
צנוברים קלויים
מלח אטלנטי (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 
2. מפרקים את הכרובית לראשים קטנים ושוטפים היטב במים.
3. מניחים את הכרוביות על תבנית עם נייר אפייה, בוזקים שמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור, תבלין שום וצ'ילי גרוס.
4. אופים במשך חצי שעה עד שהכרוביות צלויות היטב.
5. בצלחת הגשה שמים את היוגורט ומורחים אותו מעט ליצירת עיגול.
6. מסדרים את הכרוביות על גבי היוגורט.
7. בוזקים דבש בנדיבות, מפזרים צנוברים קלויים ובצל ירוק קצוץ לקישוט.

7. מפזרים מלח אטלנטי ועוד צ'ילי גרוס לאוהבי החריף.

אחסון וחיי מדף:
אפשר להכין את הכרוביות לפני הגשה ולשמור במקרר, לחמם מעט לפני הגשה ולצלחת במקום.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *