עוגת טורט וניל עם תותים
- הכנה: 30 דקות
- אפייה: 40 דקות
- קל
- 8 סועדים
שיה שלי בת חצי שנה!
ראיתי טרנד מגניב של עוגות חצי – לקראת חגיגות חצי שנה יום הולדת.
הייתי חייבת להכין, הכנתי את העוגה האהובה עליי שאמא שלי מכינה, כל חורף הייתי מחכה לעוגה הזאת.
היא רכה, מתוקה, אוורירית ויפה, כמה שהיא יפה!
הכי חשוב, היא פשוטה להכנה, אין בה הרבה מצרכים ואפשר לגוון עם פרי אחר (משמש, מנגו וכו').
אני משתמשת גם בריבת תות שאמא שלי מכינה, היא נוזלית במקצת וזה מתאים לי במקום סירופ הסוכר.
כן, אמא שלי אלופת העולם בריבות אבל זה שייך לפוסט אחר.
טורט וניל ותותים
מצרכים: (תבנית קוטר 20)
4 ביצים
200 גרם סוכר
40 מ״ֶל שמן
2/3 כוס קמח
סירופ סוכר להספגת העוגה: (לחילופין אפשר ריבת תות חמימה)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
קצפת פודינג:
1 חבילת אינסטנט פודינג
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
תותים טריים
אופן ההכנה:
1. להרתיח בקלחת את הסירופ סוכר ולהניח בצד להתקררות.
2. מקציפים חלבונים במיקסר עם וו הקצפה (בלון), אחרי שנוצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה 3/4 מכמות הסוכר עד לקצף יציב.
3. מקציפים בקערה נפרדת חלמונים עם יתרת הסוכר עד לתערובת בהירה, תפוחה ואוורירית.
4. מוסיפים בזרם דק את השמן לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה איטית.
5. מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתוך תערובת החלמונים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח המנופה ומקפלים בעזרת לקקן בעדינות עד לאיחוד.
להיזהר לא לערבב מהר מדי כי נרצה לשמור על האווריריות של התערובת.
6. להעביר לתבנית משומנת היטב ולאפות בחום של 170 מעלות למשך 45-40 דקות עד להזהבה.
לא לפתוח את התנור על מנת שלא נאבד גובה.
7. בקערת מיקסר מקציפים אינסטנט פודינג, שמנת, חלב ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מניחים בצד.
8. לאחר שהעוגה התקררה בטמפרטורת חדר, חוצים אותה ומספיגים כל חצי בסירופ סוכר.
9. מורחים ריבת תות על חצי אחד שהוא החצי התחתון, מורחים מעל הריבה כמה כפות קצפת.
10. הופכים את החצי השני של העוגה על החצי התחתון ומעט לוחצים.
11. מורחים קצפת על העוגה ומקשטים עם תותים.
אחסון וחיי מדף:
העוגה כשלעצמה בלי קצפת במקרר עד 4 ימים.
עם קצפת ותותים עד יומיים במקרר, אח"כ היא נהיית רטובה מדי ולא אופטימלית במרקם.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים 🙂
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.