טורטליני ריקוטה בחמאת מרווה
- הכנה: שעה
- בישול: 3 דקות
- קל-בינוני
- 4 סועדים
הכנת פסטה בבית זה יותר קל ממה שאתם חושבים.
היום הוולנטיינ'ס וזה בדיוק הזמן להשקיע בארוחה רומנטית שעושים אותה ביחד!
הכנת טורטליני ביחד, במילוי ריקוטה וברוטב חמאת מרווה שמצריך 3 מרכיבים בלבד.
תתפנקו, תשתו קצת יין תוך כדי ותהנו מהחוויה המשותפת.
סלט בצד ויש לכם ארוחה מושלמת!
happy valentines xoxo
טורטליני ריקוטה בחמאת מרווה
מצרכים: (4 סועדים)
לבצק פסטה:
300 גרם קמח פסטה
3 ביצים
קורט מלח
למילוי ריקוטה:
200 גרם ריקוטה
1 חלמון
50 גרם פרמז'ן מגורד
אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור
לרוטב חמאת מרווה:
100 גרם חמאה
10 עלי מרווה
פרמז'ן מגורד
אופן ההכנה:
1. מכינים את בצק הפסטה:
– בקערה רחבה שמים קמח ומסדרים גומחה במרכז, שמים את הביצים ומעט מלח.
– לשים את כל המצרכים במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים.
– מכסים בניילון נצמד וממתינים 20 דקות.
2. בקערה מערבבים את כל המצרכים של מילוי הריקוטה ומעבירים את המילוי לשק זילוף (אפשר גם להשתמש בכפית במקום).
3. מכינים את הטורטליני:
– מרדדים במכונת פסטה, כל פעם רבע בצק, עד לקבלת עלה דק (אני משתמשת במכונה של מרקטו ומרדדת עד עובי מספר 7).
אפשר לרדד את הבצק ידנית עם מערוך, לקמח היטב ולרדד דק.
– קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול את מלית הריקוטה (לא יותר מדי שלא יתפוצצו בזמן הבישול), סוגרים לצורת טורטליני.
4. מרתיחים סיר עם מים ומלח גס.
5. מכניסים את הטורטליני לבישול קצר, בערך 3 דקות (לא לזרוק את מי הבישול).
6. במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים עלי מרווה.
7. מעבירים את הטורטליני המבושלים למחבת ומוסיפים מצקת ממי הבישול.
8. מערבבים דקה על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.
9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן.
10. אוכלים חם!
הערות:
– אפשר להכין את הטורטליני ולהקפיא מראש, לסדר אותם במרווחים על מגש ולהקפיא. לאחר שקפאו להעביר לקופסא.
– מבשלים אותם במים רותחים ישירות מהמקפיא, 4 דקות.
– אפשר להשתמש גם בתבנית רביולי מי שלא מעוניין להכין טורטליני.
קצת עלי
היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.
-
-
בבקה קקאו אני חייבת להגיד שאני יותר אוהבת את הצורה של הבבקה מאשר של קראנץ’ שוקולד. המילוי נשאר כולו בפנים, הבצק רך ועסיסי וזאת פשוט עוגה מדהימה. מה גם שזה לא מסובך להכין אותה, לא צריך לחתוך ואז כל השיש מתלכלך ואתם מרוחים בשוקולד. יפה וטעימה לשבת. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #babka #שמרים #עוגתשמרים
-
עוגיות ספירלה עוגיות של ילדות שנמצאות בכל מאפייה, יפות כלכך, טעימות ופריכות. את הבצק מכינים בקערה בלי מיקסר, מתכון פשוט ומהיר והעוגיות שיוצאות הן פשוט וואו! המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolate ##crumble_shir #עוגיות #cookies
-
2 עוגות מבלילה אחת הבסיס המושלם של עוגת השיש הקלאסית של אמא שלי, אני כל פעם מגוונת ומכינה עוגות שונות מאותה הבלילה! הפעם עוגת לוטוס ועוגת שוקולד צ׳יפס, ככה כל אחד מקבל את מה שהוא אוהב וכולם נהנים מהכל. באתר יש גם אופציה לשילוב של מייפל פקאן. המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #chocolatecake #עוגתשיש #crumble_shir #סוכות #לוטוס #cake
בראוניז טירמיסו יש לי צורך להסביר או הביס שאתם רואים מספיק?? זה פשוט שילוב שנולד להיות ביחד, איך לא הכנתי את זה עד היום זאת פאשלה רצינית. תכינו לכם לסופ״ש עם הקפה זה פינוק מושלם 🙂↔️ המתכון המלא נמצא בבלוג, יש קישור בביו או בגוגל ״קראמבל שיר״ ותגיעו. אם לא מצאתם תשלחו לי הודעה 🫶🏻 #crumble_shir #tiramisu #brownies #טירמיסו #בראוניז