קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

טורטליני ריקוטה בחמאת מרווה

טורטליני ריקוטה בחמאת מרווה

הכנת פסטה בבית זה יותר קל ממה שאתם חושבים.
היום הוולנטיינ'ס וזה בדיוק הזמן להשקיע בארוחה רומנטית שעושים אותה ביחד!
הכנת טורטליני ביחד, במילוי ריקוטה וברוטב חמאת מרווה שמצריך 3 מרכיבים בלבד.
תתפנקו, תשתו קצת יין תוך כדי ותהנו מהחוויה המשותפת.
סלט בצד ויש לכם ארוחה מושלמת!

happy valentines xoxo 

טורטליני ריקוטה בחמאת מרווה

מצרכים: (4 סועדים)
לבצק פסטה:
300 גרם קמח פסטה
3 ביצים
קורט מלח

למילוי ריקוטה:
200 גרם ריקוטה
1 חלמון
50 גרם פרמז'ן מגורד
אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור

לרוטב חמאת מרווה:
100 גרם חמאה
10 עלי מרווה
פרמז'ן מגורד

אופן ההכנה:
1. מכינים את בצק הפסטה:
– בקערה רחבה שמים קמח ומסדרים גומחה במרכז, שמים את הביצים ומעט מלח.
– לשים את כל המצרכים במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים.
– מכסים בניילון נצמד וממתינים 20 דקות.
2. בקערה מערבבים את כל המצרכים של מילוי הריקוטה ומעבירים את המילוי לשק זילוף (אפשר גם להשתמש בכפית במקום).
3. מכינים את הטורטליני:
– מרדדים במכונת פסטה, כל פעם רבע בצק, עד לקבלת עלה דק (אני משתמשת במכונה של מרקטו ומרדדת עד עובי מספר 7).
אפשר לרדד את הבצק ידנית עם מערוך, לקמח היטב ולרדד דק.
– קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול את מלית הריקוטה (לא יותר מדי שלא יתפוצצו בזמן הבישול), סוגרים לצורת טורטליני.
4. מרתיחים סיר עם מים ומלח גס.
5. מכניסים את הטורטליני לבישול קצר, בערך 3 דקות (לא לזרוק את מי הבישול).
6. במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים עלי מרווה.
7. מעבירים את הטורטליני המבושלים למחבת ומוסיפים מצקת ממי הבישול.
8. מערבבים דקה על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.
9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן.
10. אוכלים חם!

הערות:
– אפשר להכין את הטורטליני ולהקפיא מראש, לסדר אותם במרווחים על מגש ולהקפיא. לאחר שקפאו להעביר לקופסא.
– מבשלים אותם במים רותחים ישירות מהמקפיא, 4 דקות.
– אפשר להשתמש גם בתבנית רביולי מי שלא מעוניין להכין טורטליני.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *