crumble

טארט פלאן פריזאי

מי ששפוי בדעתו יכין את הטארט הזה לחג!
הוא טעים בצורה קיצונית והוא נראה כמו בחלון ראווה בבית קפה פריזאי.
הקרמל מעל ונגיעת מלח ואתם בגן עדן, אחד הטארטים המיוחדים שהכנתי.
תסמכו עליי ותכינו לחג – אתם הרי יודעים שאני מלכת הטארטים!

טארט פלאן פריזאי

מצרכים: (רינג קוטר 22)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
1 ביצה

לפלאן:
500 מ"ל חלב
4 חלמונים – 80 גרם
100 גרם סוכר לבן
40 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה 
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 כפית מחית וניל/מקל וניל

לקרמל:
1/2 כוס סוכר לבן
40 גרם חמאה
60 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית הדוקה.
2. מרדדים על גבי משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הדיסקית בצק לעובי של 3 מ"מ, לקוטר גדול יותר מקוטר הרינג.
3. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד (או בעזרת הידיים או בעזרת המערוך) לתבנית ומהדקים ליצירת קלתית.
4. מורידים שאריות בצק מהשוליים בעזרת סכין חדה ומחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק (על כל התחתית עוברים עם מזלג ומחוררים, ככה הוא לא יתפח).
5. מעבירים לקירור בפריזר כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
7. מרפדים את הקלתית בנייר אפייה שיעבור את גובה השוליים, שמים משקולות (קטניות כמו חומוס, אורז, שעועית, מה שיש בבית) ואופיים "אפייה עיוורת". אופים במשך 15-20 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים, מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האפייה..
8. מכינים את הפלאן: בסיר מערבבים את כל המרכיבים מלבד החמאה והשמנת המתוקה, מבשלים על אש בינונית עד לקבלת קרם סמיך ויציב.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה והשמנת, מערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד. 
9. מוזגים את המילוי על גבי הקלתית שהכנו ומחזירים לאפייה במשך 40-45 דקות, המילוי ישחים יפה ומעט יבעבע, הוא צריך לרטוט אך להיות מעט יציב.
10. מצננים במקרר במשך 4 שעות מינימום או לילה לפני הגשה.
11. מכינים את הקרמל: במחבת נון סטיק שמים סוכר בשכבה אחידה, ממיסים אותו בלי לערבב בכלל על אש בינונית. ברגע שכל הסוכר נמס מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה, מערבבים בזהירות בעזרת לקקן סיליקון בלבד עד להמסה מלאה. מוסיפים את השמנת בזהירות ומערבבים במשך דקה עד לקבלת קרמל – הוא יבעבע וזה בסדר לעבוד בזהירות עד שהוא מפסיק לבעבע והקרמל מוכן. מוסיפים בסוף מעט מלח אטלנטי/מלדון.
12. לפני ההגשה מוזגים על כל פרוסה קרמל מלוח.

הערות:
* הקלתית נשמרת במקפיא עטופה עד חודש ללא אפייה.
* מומלץ להכין את הטארט במלואו יום לפני הגשה על מנת שיתייצב.
* את הקרמל שומרים במקרר, מחממים לפני מזיגה מעט במיקרו.
* מומלץ להוסיף עוד נגיעת מלח מעל כל פרוסה!

אחסון וחיי מדף:
הטארט מכוסה במקרר נשמר עד 5 ימים לפני שהתחתית צוברת לחות ופחות קראנצ׳ית.
הקרמל נשמר במקרר עד שבוע.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון