קראמבל – בלוג האפייה של שיר דוד בכר

טארט פטיסייר פירות יער

טארט פטיסייר פירות יער


טארט עם פטיסייר זה היהלום שבכתר.
הכנתי ליום המשפחה טארט מפנק עם קרם פטיסייר עשיר בתוספת שוקולד לבן ומסקרפונה.
הטארט הזה מצריך מעט סבלנות כיוון שהקרם צריך להתייצב במקרר.
השתמשתי בפירות יער ותותים אבל כל פרי שאתם אוהבים הולך כאן!

טארט פטיסייר פירות יער

מצרכים: (רינג קוטר 22 ס"מ)
לבצק הפריך:
250 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
60 גרם סוכר
1 ביצה

לקרם פטיסייר:
165 מ"ל חלב
2 חלמונים מביצה L
40 גרם סוכר לבן
10 גרם קורנפלור
1/4 כפית מחית וניל

3 כפות מסקרפונה
50 גרם שוקולד לבן
פירות יער טריים / תותים טריים / פירות חתוכים 

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקרם פטיסייר:
– בסיר בינוני מוזגים חלב, סוכר, קורנפלור, מחית וניל וחלמונים.
– טורפים היטב עד שאחיד וממשיכים לטרוף כל הזמן תוך כדי בישול על אש בינונית.
– טורפים עד שהתערובת מסמיכה (2-3 דקות בערך) וממשיכים לטרוף עוד חצי דקה כשהתערובת סמיכה.
– מעבירים את הקרם לקערה ושופכים מעליו את השוקולד הלבן, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
– משמנים מעט עם חמאה את פני השטח של הקרם (בנגיעות עדינות עם גוש חמאה) ומצמידים לפני הקרם ניילון נצמד.
  לא מכסים את הקערה בניילון, הקפידו להצמידו לקרם ישירות כך ימנע היווצרות קרום, מקררים לפחות שעה.
2. מכינים את הבצק הפריך:
– במיקסר עם וו גיטרה לערבל במהירות נמוכה קמח וחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות רק עד שנוצרים פירורים קטנים.
– מוסיפים סוכר ומערבבים.
– מוסיפים ביצה ומערבבים רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים, מאחדים ביד ויוצרים דיסקית הדוקה (אפשר להעביר למקרר לקירור של שעה ואפשר לרדד ישירות).
3. מרדדים על גבי משטח מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הדיסקית בצק לעובי של 3 מ"מ, לקוטר גדול יותר מקוטר הרינג.
4. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד (או בעזרת הידיים או בעזרת המערוך) לתבנית ומהדקים ליצירת קלתית.
5. מורידים שאריות בצק מהשוליים בעזרת סכין חדה ומחוררים בעזרת מזלג את תחתית הבצק (על כל התחתית עוברים עם מזלג ומחוררים, ככה הוא לא יתפח).

6. מעבירים לקירור בפריזר כחצי שעה.

7. מחממים תנור ל-175 מעלות.
8. מרפדים את הקלתית בנייר אפייה שיעבור את גובה השוליים, שמים משקולות (קטניות כמו חומוס, אורז, שעועית, מה שיש בבית) ואופיים "אפייה עיוורת".
– אופים במשך 15-20 דקות עד שהקצוות מתחילים להשחים.
– מוציאים מהתנור ומקררים בטמפ' חדר, שולפים בזהירות את נייר האפייה עם הקטניות ומחזירים לאפייה בחום של 140 מעלות עד שהקלתית אפויה, בערך 15 דקות.
– מוציאים ומניחים בצד את הקלתית לקירור.
9. מכינים את הקרם:
– בקערה עם מטרפה מערבבים את הפטיסייר היטב עד שאין גושים.
– מוסיפים את המסקרפונה וטורפים היטב.
10. מוזגים את הקרם על גבי הקלתית ומיישרים, מעבירים לקירור במקרר ללילה כדי שהוא יתייצב.
11. מוציאים את הטארט מהמקרר ומקשטים בפירות שאוהבים.
12. מעבירים למקרר ומקררים מעט לפני חיתוך והגשה.

אחסון וחיי מדף:
עד שלושה ימים במקרר בקופסא אטומה.

שתף את המתכון
הדפס את המתכון

קצת עלי

היי וברוכים הבאים!
אני שיר, אמא של שיה, נשואה לעידן, קונדיטורית מזה עשור.
הגעתם לבלוג שלי, הבית החם שבוא תמצאו מתכונים מתוקים שכיף להכין ולאכול. אני רוצה שכל אחד יאפה ויאהב לאפות! בשביל זה אני פה כדי לעזור, לתת מהידע שלי ולגרום לכם להתאהב במטבח מחדש.

  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
  • crumble_shir
follow me! crumble_shir

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *